Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςABTA: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2003

ABTA: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2003

Η τουριστική βιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας, παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, είναι αισιόδοξη για το 2003. Ο συνολικός αριθμός των διακοπών που πουλήθηκαν το 2002 ήταν 38 […]

Η τουριστική βιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας, παρά τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός, είναι αισιόδοξη για<...> το 2003. Ο συνολικός αριθμός των διακοπών που πουλήθηκαν το 2002 ήταν 38 εκατ., από τα οποία τουλάχιστον τα 21 εκατ. ήταν με την μορφή των “πακέτων”, δήλωσε η Ένωση των Τουριστικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας, η ABTA.

Επίσης, η Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα και τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το 2003, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Η Ελλάδα ήταν η τρίτη χώρα στη λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών μετά την Ισπανία και τη Γαλλία, και ακολουθούσαν οι ΗΠΑ. Η ανακοίνωση της ABTA αναφέρει ότι «το καλοκαίρι του 2002 ήταν πολύ επιτυχημένο για την Ελλάδα, η οποία ξεπέρασε άλλους μεσογειακούς προορισμούς, κυρίως, εξαιτίας των ανταγωνιστικών τιμών των περισσοτέρων πακέτων της, της βελτίωσης των καταλυμάτων της, και της καλυτέρευσης της γενικής υποδομής των αεροδρομίων κυρίως αυτών της Ρόδου, της Κρήτης, και της Κέρκυρας. Η Αθήνα, με την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επωφελείται από τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας και της τεράστιας βελτίωσης της υποδομής της. Είναι μια πόλη ιδανική για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν τον αυθεντικό ελληνικό τρόπο ζωής και τις πιο σπουδαίες αρχαιότητες του Δυτικού κόσμου».

Η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, και η Κως είναι πολύ αγαπημένοι προορισμοί και έχουν πια καθιερωθεί ως τουριστικοί προορισμοί. Οι Κυκλάδες, συμπεριλαμβανομένων και των δημοφιλών νησιών Μύκονος και Ίος, και τα Δωδεκάνησα με την Ρόδο είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί εκείνων που αγαπούν το island-hopping.

Τα θέρετρα στο Φαληράκι της Ρόδου κτυπήθηκαν από τα ΜΜΕ και την βρετανική τηλεόραση, δείχνοντας σκηνές από νεαρούς Βρετανούς και αντιπροσώπους tour operators να “συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο”. Αν και υπήρχαν φήμες ότι οι αρχές πήραν μέτρα για να διατηρήσουν την ασφάλεια, το Φαληράκι είναι ακόμα μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για διακοπές το 2003.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024