Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση στις προκρατήσεις παρουσιάζει η αγορά του Βελγίου

Αύξηση στις προκρατήσεις παρουσιάζει η αγορά του Βελγίου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών ο διευθυντής Βελγίου του ΕΟΤ κ. Δημ. Μπεθάνης, η αγορά παρουσιάζει αύξηση 20% σε σχέση με τη περυσινή χρονιά. Η […]

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών ο διευθυντής Βελγίου του ΕΟΤ κ. Δημ. Μπεθάνης, η αγορά παρουσιάζει<...> αύξηση 20% σε σχέση με τη περυσινή χρονιά. Η χρονιά είχε κλείσει στο -14%, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις βρίσκονται στο +6%.

Ο κ. Μπεθάνης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγορά του Βελγίου καθώς οι Βέλγοι είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και ξοδεύουν πολλά χρήματα στις διακοπές τους.

Οι Βέλγοι αγαπούν πολύ τα ταξίδια. Πέρα των καλοκαιρινών διακοπών ταξιδεύουν τα τριήμερα του Σαββατοκύριακού σε άλλες πόλεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αττάλεια της Τουρκίας συγκεντρώνει κάθε χειμώνα 60.000 Βέλγους τουρίστες μόνο από τα τριήμερα, ενώ αντίστοιχα νούμερα κάνουν και άλλοι γνωστοί ή μη ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Ο ΕΟΤ Βελγίου με τοπικούς Tour operators έκανε προσπάθειες να αναπτύξει αυτή τη μορφή τουρισμού για την Ελλάδα, αλλά προσέκρουσε στην άρνηση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών για τη χορήγηση ενός αριθμού εισιτηρίων (30 ανά πτήση) σε μειωμένη τιμή.

Το καλοκαίρι για τις διακοπές το 78% των Βέλγων διαλέγει ακριβά ξενοδοχεία και ξοδεύουν πολλά χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Με βάση αυτά τα στοιχεία πολλά κράτη κάνουν ειδικούς σχεδιασμούς προσέγγισης των Βέλγων με το πιο αποτελεσματικό αυτή τη στιγμή την Τουρκία.

Το έτος 2002, η Τουρκία είχε 100.000 Βέλγους και το έτος 2004 έκλεισε με 850.000. Η Ελλάδα το έτος 2002 είχε 300.000 και το έτος 2004 έκλεισε με 360.000.

Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε ήταν μόνο για το κοινό. Έτσι οι επαγγελματίες δεν την επισκέφθηκαν, με εξαίρεση το Σάββατο που ο διευθυντής του ΕΟΤ κ. Μπεθάνης πραγματοποίησε δεξίωση στο ελληνικό περίπτερο και κάλεσε tour operators και δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ. Αντιθέτως, η προσέλευση του κοινού ήταν πέρα του αναμενόμενου με μεγάλη προσέλευση και συνεχή ροή.

Από την Ελλάδα πέρα των Ιονίων Νησιών που είχαν με ευγενική παραχώρηση του ΕΟΤ ένα stand για κάθε νησί παρέστησαν οι τέσσερις νομοί της Κρήτης (η οποία είναι και ο πρώτος προορισμός των Βέλγων στην Ελλάδα) και η Σύρος. Το ενδιαφέρον για τα Ιόνια νησιά είναι σε υψηλά επίπεδα αλλά μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις ήταν και ο τρόπος της απ ευθείας μετάβασης σε αυτά αεροπορικώς (πέρα των charter flights).

Στην δεξίωση που πραγματοποίησε ο ΕΟΤ ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής συνομίλησε με tour operators και δημοσιογράφους, ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κέρκυρας και κάλεσε δημοσιογράφους να την επισκεφθούν.

Η ΕΤΙΝ έδωσε συνέντευξη στο Liberty TV ένα δορυφορικό κανάλι του Βελγίου, που σε 24ωρη βάση εκπέμπει για τουριστικά θέματα και προορισμούς. Επίσης μοίρασε προσκλήσεις του Γ.Γ της Περιφέρειας κ. Σωτήριου Βόσδου τόσο στο συγκεκριμένο κανάλι όσο και σε εξειδικευμένους στο τουριστικό ρεπορτάζ έγκριτους δημοσιογράφους ώστε να επισκεφθούν τα Ιόνια. Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Βελγίου αναμένεται μεγάλος αριθμός από αυτούς να επισκεφθούν το Ιόνιο για να το αναδείξουν ως αξιόλογο τουριστικό προορισμό.

Την Κέρκυρα εκπροσώπησε ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής και η κ. Α. Καρνέζη, την Λευκάδα από το Επιμελητήριο η κ. Φρ. Συκιώτη και ο κ. Κ. Θερμός, τη Ζάκυνθο ο Ξενοδόχος κ. Γ. Λασκαρίδης και ο Φ. Βυθούλκας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024