Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΘετική η εικόνα για Ελλάδα σε Καναδά, Ρωσία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο
Γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού

Θετική η εικόνα για Ελλάδα σε Καναδά, Ρωσία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο

Θετική χαρακτηρίζεται και η αντίδραση της Καναδικής αγοράς στο πύρινο πλήγμα που δέχτηκε η Ελλάδα και εξακολουθεί να δείχνει σημαντική ανοδική πορεία, χωρίς διαφοροποιήσεις σε κρατήσεις και προγράμματα ταξιδίων, όπως ανέφερε η Προϊστάμενη του ΕΟΤ Καναδά, κυρία Κατερίνα Χαραλαμπίδη. Τα τηλεφωνήματα στο γραφείο του ΕΟΤ στο Τορόντο για τις καταστροφές…

Θετική χαρακτηρίζεται και η αντίδραση της Καναδικής αγοράς στο πύρινο πλήγμα που δέχτηκε η Ελλάδα και εξακολουθεί να δείχνει σημαντική ανοδική πορεία, χωρίς διαφοροποιήσεις σε κρατήσεις και προγράμματα<...>ταξιδίων, όπως ανέφερε η Προϊστάμενη του ΕΟΤ Καναδά, κυρία Κατερίνα Χαραλαμπίδη. Τα τηλεφωνήματα στο γραφείο του ΕΟΤ στο Τορόντο για τις καταστροφές αφορούν περισσότερο πληροφορίες για προγραμματισμένες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μέσα μαζικής συγκοινωνίας (αν υπάρχουν ακυρώσεις, αν λειτουργούν τα μουσεία, αν οι συγκοινωνίες γίνονται κανονικά κλπ). Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του θέματος των πυρκαγιών στην Ελλάδα από τον Καναδικό τύπο, η κα Χαραλαμπίδη σημείωσε πως υπάρχει εκτεταμένη αρθρογραφία στον ημερήσιο τύπο, αλλά χωρίς ανησυχία ή αρνητικά σχόλια.

`Αμεση και δραστική ήταν και η αντίδραση του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας στο άκουσμα των δυσάρεστων ειδήσεων από την Ελλάδα.
“Προωθήσαμε όλες τις ενημερώσεις τύπου από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον ΕΟΤ σε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα της Ρωσίας και ενημερώσαμε κατόπιν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, όπως φυσικά και τους tour operators, στους οποίους στείλαμε με fax ή με email όλο το σχετικό υλικό ενημέρωσης” ανέφερε από το γραφείο ΕΟΤ Μόσχας ο κ. Ηλίας Τσόνος. Αξίζει να αναφερθεί πως την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2007, πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα συνέντευξη τύπου για την κατάσταση στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και του Προϊσταμένου του, κ. Prikli Ζαβιτσάνο.

Όσον αφορά στις αγορές του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, η τουριστική κίνηση προς Ελλάδα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης, Διευθυντής του γραφείου ΕΟΤ Βελγίου-Λουξεμβούργου, “όχι μόνο παραμένει αμετάβλητη, σύμφωνα με τα στοιχεία των tour operators, αλλά παρουσιάζει και μεγαλύτερη ζήτηση με την έννοια πως δεχόμαστε καθημερινά πλήθος από ερωτήματα για τις συγκεκριμένες περιοχές που επλήγησαν”. “Σε καθημερινή επικοινωνία μου με τους βασικούς tour operators που δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο περισσότερο, λιγότερο στο Λουξεμβούργο” πρόσθεσε ο κ. Χαρτοματσίδης, “δεν σημειώθηκε καμία απολύτως ακύρωση κράτησης στις προγραμματισμένες μετακινήσεις των βέλγων τουριστών προς την χώρα μας και ειδικότερα προς την Νότια και Δυτική Πελοπόννησο”. “Αυτό που πράγματι είναι αξιοσημείωτο” καταλήγει “είναι η συμπαράσταση ανώνυμων – απλών πολιτών, φίλων της πατρίδας μας που επέδειξαν από την πρώτη στιγμή την συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους προς τους πυροπαθείς συμπατριώτες μας με την αθρόα αποστολή επιστολών και τηλεγραφημάτων”.

Σημειώνεται πως κανονικά εκτελούν τα προγράμματα τους για Ελλάδα όλοι οι tour operators, όπως μας διαβεβαίωσαν οι Προϊστάμενοι των γραφείων ΕΟΤ σε Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Αυστρία, Ισραήλ, Βρετανία και Ελβετία, με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να στέκεται στο πλευρό των πληγέντων, χωρίς να προβαίνει σε ακυρώσεις ταξιδίων προς την Ελλάδα.

Αντιδράσεις από τιςυπόλοιπες αγορές μπορείτε να διαβάσετε στη ειδική στήλη του TravelDailyNews Focus σε ένα Θέμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024