Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔιψήφιο το ποσοστό αύξησης των αφίξεων σε Ασία και Ειρηνικό το 2010
Pacific Asia Travel Association

Διψήφιο το ποσοστό αύξησης των αφίξεων σε Ασία και Ειρηνικό το 2010

Ο Pacific Asia Travel Association (PATA) έδωσε στη δημοσιότητα προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία των τουριστικών αφίξεων για την Ασία και τον Ειρηνικό, για το 2010. Σύμδφωνα με αυτά παρουσιάζεται ετήσια αύξηση […]

Ο Pacific Asia Travel Association (PATA) έδωσε στη δημοσιότητα προκαταρκτικά στατιστικά στοιχεία των τουριστικών αφίξεων για την Ασία και τον Ειρηνικό, για το<...> 2010. Σύμδφωνα με αυτά παρουσιάζεται ετήσια αύξηση κατά 11%.

Η περιοχή της Νότιας Ασίας ανέφερε την ισχυρότερη ανάπτυξη στις αφίξεις για το έτος, με αύξηση των συνολικών εσόδων 14%, φθάνοντας τα 8,4 εκατ. επισκέπτες. Η Ινδία, η οποία συγκεντρώνει το 70% του συνόλου των ξένων αφίξεων στην περιοχή αυτή της Ασίας, παρουσίασε αύξηση 9%, που αποτελεί νέο ρεκόρ 5,6 εκατ. ξένων εισερχόμενων επισκεπτών για το έτος. Η Σρι Λάνκα (+46%), οι Μαλδίβες (+21%) και το Νεπάλ (+19%) επίσης κατέγραψαν νέα ρεκόρ, όσον αφορά στον όγκο των επισκεπτών σε σχέση με τις ήδη ισχυρές επιδόσεις ανάπτυξης την προηγούμενη χρονιά.

Οι διεθνείς αφίξεις στη ΝΑ Ασία ήταν κατά 12% υψηλότερες το 2010, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας σε όγκο τα 72 εκατ. Όλοι οι προορισμοί σε αυτήν την περιοχή έκαναν νέα ρεκόρ αφίξεων, με ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης στο Βιετνάμ (+35%), τη Σιγκαπούρη (+20%), τις Φιλιππίνες (+17%) και την Ταϊλάνδη (+12%).

Η βορειοανατολική Ασία εμφάνισε ετήσια αύξηση αφίξεων 11%, φθάνοντας τα 218 εκατ. σε ξένο εισερχόμενο όγκου αφίξεων. Οι ισχυρές επιδόσεις στο σύνολο του 210 είναι αποτέλεσμα των σταθερών μεγεθών της Κινεζικής Ταϊπέι (+27%), της Ιαπωνίας (+27%), του Χονγκ Κονγκ (+22%), της Μογγολίας (+20%) και της Κορέας (+13%) -αυξήσεις ρεκόρ για όλες τις χώρες. Το Μακάο εμφάνισε ετήσια αύξηση 15%, αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο πίσω από τα 27 εκατ. σε όγκο αφίξεων που κατέγραψε το 2007.

Η αύξηση των συνολικών διεθνών εισερχόμενων επισκέψεων στην Κίνα ήταν στο 6% το 2010, ωστόσο, αυτό το ποσοστό “μεταφράζεται” σε επιπλέον 7,3 εκατ. διεθνείς αφίξεις από την καταμέτρηση του 2009. Η αύξηση των ξένων αφίξεων στην Κίνα -δεν υπολογίζονται οι αφίξεις στο Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Κινεζική Ταϊπέι- έφτασε το 19%, φθάνοντας σε όγκο πάνω από 26,1 εκατ. αφίξεις -άλλο ένα ρεκόρ.

Η περιοχή του Ειρηνικού σημείωσε αύξηση στις αφίξεις από το εξωτερικό κατά 5% για το 2010. Η Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία είχαν αφίξεις-ρεκόρ (5,9 εκατ. ευρώ και 2,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), με ετήσιες αυξήσεις 5% και 3% αντίστοιχα. Η ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα έντονη για ορισμένους από τους μικρότερους προορισμούς του Ειρηνικού, όπως το Νιούε (+33%), η Παπούα Νέα Γουινέα (+19%) και το Παλάου (+19%).

Ο διευθυντής Strategic Intelligence Center του PATA, Kris Lim, δήλωσε: “Για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία στην Ασία και τον Ειρηνικό το 2010 ήταν μια πολύ δυνατή χρονιά. Τα αποτελέσματα για την Ασία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, με τις τρεις υποπεριφέρειες να σημειώνουν διψήφια ποσοστά αύξησης στις αφίξεις, κάτι που υποστηρίχθηκε από την ανάκαμψη των σημαντικών περιφερειακών αγορών της Ιαπωνίας και της Κορέας, τη συνεχιζόμενη επέκταση της Κίνας και της Ινδίας στις εξερχόμενες αγορές, του συνεχώς διευρυνόμενου δικτύου αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους στη ΝΑ Ασία και μια σειρά από παγκόσμια γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ασία, όπως Shanghai World Expo στην Κίνα και την Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην Ινδία.

Οι οικονομικές προοπτικές για το 2011 παραμένουν σε γενικές γραμμές θετικές, αλλά η αύξηση του ΑΕΠ και του εμπορίου διεθνώς αναμένεται να υποχωρήσει, μετά από μια σημαντική ανάκαμψη το περασμένο έτος. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη εξακολουθούν να είναι σχετικά αδύναμες, πράγμα που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος της εσωτερικής ανάπτυξης για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού θα μπορούσε να εξελιχθεί ενδοπεριφερειακά”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024