Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςHomeToGo 2022 Summer Travel Forecast: Επιστροφή του city break, staycations και αειφόρος τουρισμός
Τάσεις

HomeToGo 2022 Summer Travel Forecast: Επιστροφή του city break, staycations και αειφόρος τουρισμός

Πάνω από τις μισές (56%) από το σύνολο των αναζητήσεων για καταλύματα διακοπών παγκοσμίως φέτος μέχρι στιγμής αφορούν διαμονή σε διεθνείς προορισμούς, από 34% το 2021. Η Αθήνα 4η σε αναζητήσεις ως city break προορισμός με αύξηση 266% από το 2021.

Με το βλέμμα στην επερχόμενη τουριστική σεζόν, νέα στοιχεία από την HomeToGo δείχνουν ότι οι παραθεριστές σε όλο τον κόσμο σχεδιάζουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι που έρχεται, ιδίως αφού είναι το πρώτο καλοκαίρι σε δύο χρόνια, χωρίς σημαντικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Το 2022 μέχρι στιγμής, σε παγκόσμια κλίμακα, η αγορά ενοικιαζόμενων καταλυμάτων έχει καταγράψει συνολική ετήσια άνοδο περίπου 60% στις παγκόσμιες αναζητήσεις για ενοικιαζόμενα για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και περίπου 9% παρατηρούμενη αύξηση στη μέση διάρκεια διαμονής. Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές (56%) από το σύνολο των αναζητήσεων για καταλύματα διακοπών παγκοσμίως φέτος μέχρι στιγμής αφορούν διαμονή σε διεθνείς προορισμούς, από 34% το 2021.

Ο δρ. Patrick Andrae, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HomeToGo δήλωσε: “Τα τελευταία δύο χρόνια, με τους περιορισμούς λόγω COVID-19, έχουμε δει τη ζήτηση για ταξίδια κατά τη διάρκεια των εποχών υψηλής ζήτησης να εκδηλώνεται ως αύξηση του εσωτερικού τουρισμού, με παραθεριστές που αναζητούν ενοικιάσεις σε αγροτικούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές. Τώρα, καθώς τα διεθνή ταξίδια και οι διακοπές στην πόλη ανακτούν τη δυναμική τους, τα ενοικιαζόμενα καταλύματα παραμένουν κορυφαία επιλογή καταλυμάτων για πολλούς ταξιδιώτες, κατάλληλα για συνδυαμό διακοπών και εργασίας και αποδράσεις με φίλους και οικογένεια – δύο τύποι ταξιδιών που αναμένουμε να δούμε να καθορίζουν την περίοδο τουριστικής αιχμής του 2022“.

Πρόσφατη παγκόσμια έρευνα καταναλωτών της HomeToGo με 1.900 συμμετέχοντες προσθέτει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παρατηρούμενη ζήτηση για ταξίδια. Το 82% των Αμερικανών ερωτηθέντων δήλωσε ότι θέλει να ταξιδεύει περισσότερο φέτος σε σύγκριση με το 2021 – και οι τάσεις αναζήτησης υποδηλώνουν ότι οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο θα αξιοποιήσουν το καλοκαίρι του 2022 για να αρχίσουν να τικάρουν μακρινούς προορισμούς από τη λίστα επιθυμιών τους. Μέχρι στιγμής φέτος και σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, η HomeToGo έχει καταγράψει αύξηση αναζήτησης 201% για ενοικιαζόμενα στο Μπαλί και με τη Σαντορίνη και τις Μαλδίβες να σημειώνουν αύξηση στις αναζητήσεις κατά 126% και 62% αντίστοιχα.

Το City Break επιστρέφει

Οι πρωτεύουσες είναι ένας άλλος τύπος προορισμών με ισχυρή τάση για την επερχόμενη σεζόν, με την HomeToGo να παρατηρεί τεράστιες αυξήσεις αναζήτησης για τη Λισαβόνα (+320%), το Λονδίνο (+266%), τη Ρώμη (+237%), την Κοπεγχάγη (+227%) και το Παρίσι (+185%). Επιπλέον, 2022 Summer Forecast του HomeToGo έδειξε ότι περισσότερο από το 1/3 (38%) των Βρετανών συμμετεχόντων σχεδιάζει να επισκεφθεί πόλεις ενώ βρίσκεται σε διακοπές, καθιστώντας τις αστικές διαμονές το δεύτερο πιο δημοφιλές είδος ταξιδιού, μετά τα παραλιακά θέρετρα.

Διακοπές κοντά στο σπίτι και αειφορία
Ακόμη και με αυξημένη την ελευθερία για διεθνή ταξίδια και την παρατηρούμενη επιθυμία για ταξίδια στο εξωτερικό, οι εσωτερικοί  προορισμοί θα παραμείνουν δημοφιλείς για τη θερινή περίοδο, βασιζόμενοι στην έκρηξη διαμονής των τελευταίων δύο ετών. Γι παράδειγμα, το 42% των ερωτηθέντων Γερμανών ταξιδιωτών σκοπεύουν να επισκεφθούν τοποθεσίες εντός της χώρας τους για διακοπές το επόμενο έτος. Οι ανησυχίες για τη βιωσιμότητα είναι μια δύναμη που τροφοδοτεί αυτήν τη συνεχιζόμενη τάση, καθώς τα 2/3 (67%) των Γερμανών ταξιδιωτών ισχυρίζονται ότι η φιλικότητα προς το περιβάλλον παίζει έναν παράγοντα στην επιλογή του προορισμού των διακοπών τους. Αλλού στον κόσμο, οι Αμερικανοί ταξιδιώτες αποκτούν πλέον οικολογική συνείδηση ​​όταν επιλέγουν τα καταλύματά τους, με περισσότερο από το 1/3 (35%) των Αμερικανών συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση για ένα εξοχικό σπίτι με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Παραδείγματα επιλεγμένων χαρακτηριστικών περιλαμβάνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024