Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ αξία του τουρισμού΄στη Βρετανία μπορεί να ανέλθει έως και 60% τη επόμενη 10ετία
Ερευνα της Deloitte και του Oxford Economics

Η αξία του τουρισμού΄στη Βρετανία μπορεί να ανέλθει έως και 60% τη επόμενη 10ετία

Η εταιρεία Deloitte και ο οργανισμός Oxford Economics εκπόνησαν απο κοινού έκθεση, η οποία μελετά τις συνέπειες για τις επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν -άμεσα και έμμεσα- την τουριστική βιομηχανία. Η έκθεση […]

Η εταιρεία Deloitte και ο οργανισμός Oxford Economics εκπόνησαν απο κοινού έκθεση, η οποία μελετά τις συνέπειες για τις επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν -άμεσα<...> και έμμεσα- την τουριστική βιομηχανία. Η έκθεση προβλέπει ότι οι ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες και η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 θα ωθήσουν σε αύξηση τον τομέα του τουρισμού κατά 3,5% ετησίως μεταξύ 2010 και 2020.

Η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο από 60%, σε 188 δισ. λίρες από το 2020, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Ο αριθμός των θέσεων εργασίας άμεσα και έμμεσα με τον τουρισμό θα μπορούσε να αυξηθεί από 264.000 σε 2,89 εκατ. σε αυτό το διάστημα, αναφέρεται στη μελέτη που έγινε για λογαριασμό της VisitBritain. Οι εγχώριοι και οι ξένοι επισκέπτες “μεταφράζονται” σε 115 δισ. λίρες ετησίως στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δαπάνς των ξένων επισκεπτών στη χώρα θα μπορούσαν σχεδόν να διπλασιαστούν, από 16 σε 3 δισ. λίρες το 2020.

Η VisitBritain δήλωσε ότι μόνο ο οικονομικός και ο τομέας των υπηρεσιών είναι πιθανό να αναπτυχθούν ταχύτερα από τον τουρισμό κατά τα προσεχή έτη. Αλλά η έκθεση σημειώνει ότι η κυβερνητική παρέμβαση είναι απαραίτητη για την επιτυχία, βοηθώντας να αντιμετωπιστούν μια σειρά προβλημάτων στην τουριστική αγορά. Ένα από αυτά είναι ο συντονισμός μάρκετινγκ για μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο οργανισμός ζήτησε επίσης στήριξη για περιοχές σε όλη τη Βρετανία που στηρίζονται ποσοστιαία δυσανάλογα στον τουρισμό ως πηγή απασχόλησης για άτομα με χαμηλή ειδίκευση και εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

Η έκθεση αναφέρει ότι ο τουριστικός κλάδος χρειάζεται βοήθεια για να βελτιώσει την ικανότητά του να προβλέπει το είδος των εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τους τουρίστες και να εξασφαλίσει ότι ο εκσυγχρονισμός των ξενοδοχείων πραγματοποιήθηκε κατά τρόπο που να βρίσκεται κοντά στο αρχικό ύφος των κτιρίων. Μιλά επίσης για πιο γρήγορη προσαρμογή στις νέες τάσεις, όπως οι τουρίστες τρίτης ηλικίας.

Ο πρόεδρος του VisitBritain, Christopher Rodrigues, δήλωσε ότι η έκθεση ήταν “εξαιρετικά ενθαρρυντική”. “Η συνεχιζόμενη χαμηλή ισοτιμία της στερλίνας και η έλευση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 θα μας δώσει μια τεράστια ευκαιρία για την προώθηση της Βρετανίας ως προορισμού στον υπόλοιπο κόσμο”, κατέληξε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024