Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΙσπανία, Ιταλία και Γαλλία κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στο εξωτερικό για τους κατοίκους της ΕΕ
Τουριστικές τάσεις

Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στο εξωτερικό για τους κατοίκους της ΕΕ

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, η Ισπανία ήταν ο πρώτος προορισμός εξωτερικού των κατοίκων της ΕΕ των 27 το 2011, ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Γαλλία. Ο μεγαλύτερος αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών το 2011 καταγράφηκαν από κατοίκους της Γερμανίας (34%), το Ην. Βασίλειο (38%), τη Γαλλία (11%) και την Ολλανδία (52%).

Το 2011, οι κάτοικοι της ΕΕ των 27 έκαναν 1 δισ. ταξίδια, εκ των οποίων περίπου το ένα τέταρτο ήταν ταξίδια εκτός της χώρας διαμονής (εξερχόμενα ταξίδια). Εξετάζοντας αναλυτικότερα αυτά τα εξερχόμενα ταξίδια διακοπών, η Ισπανία ήταν ο πρώτος προορισμός εξωτερικού των κατοίκων της ΕΕ των 27 το 2011 (13% του συνόλου των εξερχόμενων ταξιδιών), ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Γαλλία (και οι δύο με 9%). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από κατοίκους της ΕΕ. Δεν περιλαμβάνουν τις διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν από μη κατοίκους της ΕΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λουξεμβούργο και το Βέλγιο κατέχουν το υψηλότερο μερίδιο των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών
Μεταξύ των κρατών-μελών, ο μεγαλύτερος αριθμός των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών το 2011 καταγράφηκαν από κατοίκους της Γερμανίας (73 εκατ. ευρώ ή 34% των ταξιδιών διακοπών γίνονται από κατοίκους), το Ηνωμένο Βασίλειο (44 εκατ. ή 38%), τη Γαλλία (22 εκατ. ή 11%) και την Ολλανδία (16 εκατ. ή 52%). Αυτά τα τέσσερα κράτη-μέλη αντιπροσώπευαν περίπου τα 2/3 του συνόλου των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών που έγιναν από τους κατοίκους της ΕΕ των 27. Στην πλειονότητα των κρατών- μελών, τα περισσότερα ταξίδια διακοπών έγιναν στο εσωτερικό της χώρας κατοικίας, ενώ το ήμισυ ή περισσότερα από τα μισά του συνόλου των ταξιδιών που έκαναν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου (σχεδόν το 100% του συνόλου των ταξιδιών διακοπών), του Βελγίου (74%), της Σλοβενίας (56%), της Ολλανδίας (52%) και της Αυστρίας (50%) ήταν ταξίδια στο εξωτερικό.

Top προορισμοί για ταξίδια στο εξωτερικό είναι γειτονικές ή όμορες χώρες
Και στα 27 κράτη-μέλη, ο κορυφαίος προορισμός των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών που πραγματοποιήθηκαν από μονίμους κατοίκους το 2011 ήταν μια γειτονική ή κοντινή χώρα, εκτός από τους κατοίκους της Ρουμανίας (η Ιταλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός των εξερχόμενων ταξιδιών), της Σουηδίας (Ελλάδα) και του Ηνωμένου Βασιλείου (Ισπανία).

Μεταξύ των τριών κορυφαίων προορισμών των εξερχόμενων ταξιδιών διακοπών, η Ισπανία ήταν ο προτιμώμενος προορισμός διακοπών για τους κατοίκους της Πορτογαλίας (39% των εξερχόμενων ταξιδιών), του Ηνωμένου Βασιλειου (21%) και της Γαλλίας (18%), ενώ η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τους κατοίκους του Βελγίου (33%), του Λουξεμβούργου (23%), της Ισπανίας και της Ιταλίας (16%), και η Ιταλία ήταν ο αγαπημένος προορισμός για τους κατοίκους της Μάλτας (32%), της Αυστρίας (22%) και της Ρουμανίας (20%). Επιπλέον, η Γερμανία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για ταξίδια στο εξωτερικό για τους κατοίκους των Κάτω Χωρών (18%), της Πολωνίας (15%) και της Δανίας (14%).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024