Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαγκόσμιος τουρισμός: Εστιάζοντας στην ανάπτυξη ύστερα από την κρίση
Travel & Tourism Competitiveness Report 2011

Παγκόσμιος τουρισμός: Εστιάζοντας στην ανάπτυξη ύστερα από την κρίση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΝΔΟΡΡΑ – GLOBAL TOURISM FORUM: Μετά από μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία επαναπροσδιορίστηκε ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας ταξιδίων και τουρισμού, ο τομέας ανακάμπτει αργά από την οικονομική ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, η 4η έκθεση The Travel & Tourism Competitiveness Report

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΝΔΟΡΡΑ – GLOBAL TOURISM FORUM: Μετά από μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία επαναπροσδιορίστηκε ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας ταξιδίων και τουρισμού, ο τομέας ανακάμπτει αργά από την<...> οικονομική ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, η 4η έκθεση The Travel & Tourism Competitiveness Report δίνεται στη δημοσιότητα σε μια εποχή όπου η βιομηχανία προσβλέπει στο μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία, διερευνώντας νέους και καινοτόμους τρόπους για να εξασφαλίσει επιτυχημένη ανάπτυξη. Η έκθεση κυκλοφόρησε από το World Economic Forum, κατά τη διάρκεια του Global Tourism Forum 2011 (GTF), που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ανδόρρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Σύμφωνα με τα ευρήματα της φετινής έκθεσης, η Ελβετία, η Γερμανία και η Γαλλία διαθέτουν τα πια ελκυστικά περιβάλλοντα για την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Αυστρία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη.

Παρά τις πρόσφατες δυσκολίες, η τουριστική και ταξιδιωτική βιομηχανία αναγνωρίζεται ευρέως ως ένας κρίσιμος τομέας σε παγκόσμια κλίμακα, ο οποίος παρέχει σημαντικές δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης. Ένας αναπτυσσόμενος εθνικός τουριστικός τομέας συμβάλλει στην απασχόληση, μεγαλώνει το εθνικό εισόδημα και βελτιώνει τον κρατικό ισολογισμό.

Η Έκθεση Ανταγωνιστικότητας για τα Ταξίδια & τον Τουρισμό 2011 μετρά και αναλύει τους παράγοντες της ανταγωνιστικότητας της τουριστικής βιομηχανίας των οικονομιών διεθνώς. Κύριος στόχος της είναι να παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, για την υπέρβαση των εμποδίων για την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας, ώστε να επωφεληθούν πλήρως από την ανάπτυξη του τομέα. Η έκθεση περιλαμβάνει ανάλυση της κατάταξης της ανταγωνιστικότητας των ταξιδιών και του τουρισμού (Travel & Tourism Competitiveness Index – TTCI), η οποία έχει στόχο να καταμετρήσει τους παράγοντες και τις πολιτικές που καθιστούν ελκυστική την ανάπτυξη του τομέα σε 139 βιομηχανικές και αναδυόμενες οικονομίες. Περιλαμβάνει επίσης ποικιλία εκθέσεων σχετικά με τα βασικά θέμα της τουριστικής βιομηχανίας, ανεπτυγμένα από εξέχοντα πρόσωπα του χώρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024