Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Τουρισμό στην Ανδόρρα
Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Τουρισμό στην Ανδόρρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΝΔΟΡΡΑ – GLOBAL TOURISM FORUM: Για πρώτη φορά οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το Global Tourism Forum στην Ανδόρρα και όπως φαίνεται μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας τα τελευταία θέματα που απασχολούν τον κόσμο του τουρισμού…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΑΝΔΟΡΡΑ – GLOBAL TOURISM FORUM: Για πρώτη φορά οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το Global Tourism Forum στην Ανδόρρα και όπως φαίνεται<...> μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας τα τελευταία θέματα που απασχολούν τον κόσμο του τουρισμού. Το Φόρουμ αυτό διοργανώθηκε για να συμβάλει στην προσπάθεια να τοποθετηθεί ο τουρισμός στην παγκόσμια ατζέντα ως ένας κύριος παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης, για να συζητηθεί η συμβολή του τουρισμού στις παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας που δεν ανήκουν στον κλάδο του τουρισμού, για να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα δικτύωσης ηγετών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα του τουρισμού και όχι μόνο.

Στην αρχή παρουσιάστηκε η θέση του τουρισμού τα τελευταία δύσκολα χρόνια και ποιες είναι οι προοπτικές του κλάδου. Στο πάνελ αυτό βρέθηκαν ο Taleb Rifai Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), ο David Scowsill Πρόεδρος και CEO του WTTC, o Sebastian Escarrer Jaume, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Sol Melia, και η Elizabeth Randall, Διευθύνων Σύμβουλος του STR. Ο κ Rifai τόνισε πόσο πολύ σπουδαία είναι η επικοινωνία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Για το θέμα της επικοινωνίας και μάλιστα για τη χρήση των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων για επικοινωνία στην εποχή μας μίλησε σε ξεχωριστή ενότητα και η κ. Anita Mendiratta από το CNN Task. Στην ομιλία της έδειξε τρόπους με τους οποίους είναι δυνατή η αποτελεσματική επικοινωνία και η μεταβίβαση του μηνύματος της σπουδαιότητας του τουρισμού όχι μόνο στους εμπλεκόμενους στον κλάδο μας, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε η ενότητα με θέμα: H δημιουργία ενός νέου ανταγωνιστικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού: βασικοί παράγοντες για την τόνωση της ανάπτυξης. Στην ενότητα αυτή ομιλητές ήταν o Christopher Rodrigues, Πρόεδρος του VisitBritain, ο Roberto Vertimati, Διευθυντής ανάπτυξης του CVC, ο Marthinus van Schalkwyk, Υπουργός Τουρισμού της Νοτίου Αφρικής, η Gloria Guevara Manzo, Γραμματέας τουρισμού του Μεξικό, ο Aw Kah Peng, Διευθύνων Σύμβουλος του Τουρισμού της Σιγκαπούρης, και ο LI Zhongguang, Διευθυντής του Ακαδημίας τουρισμού της Κίνας.

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του Travel & Tourism Competitiveness Report από το World Economic Forum (WEF) το οποίο μετρά τους παράγοντες και τις πολιτικές που προσελκύουν ανάπτυξη του τουρισμού στις διάφορες χώρες. Στις πρώτες 10 θέσεις είναι η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 29η θέση, ενώ το 2009 βρισκόταν στην 24η. Τα στοιχεία για τη χώρα μας έχουν δoθεί από το ΣΕΒ, Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, που συνεργάζεται με το WEF. O κ. Rifai τόνισε ότι η μέτρηση της ανταγωνιστικότητας είναι πιο σπουδαία για ένα κράτος ακόμα και από τις μετρήσεις για τις αφίξεις, τις διανυκτερεύσεις, και τα έσοδα από τον τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024