Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑνοιξε το νέο αεροδρόμιο στη Σόφια με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανοιξε το νέο αεροδρόμιο στη Σόφια με επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Danuta Hubner χαιρέτησε το ξεκίνημα της λειτουργίας της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου της Σόφιας, ένα από τα πρώτα αναπτυξιακά έργα […]

Η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Danuta Hubner χαιρέτησε το ξεκίνημα της λειτουργίας της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου<...> της Σόφιας, ένα από τα πρώτα αναπτυξιακά έργα που έγιναν στην Βουλγαρία με επιδότηση της ΕΕ. Η επιδότηση είχε εγκριθεί τον Ιούλιο του 2000.

Η επίτροπος τόνισε ότι “αυτό το αεροδρόμιο θα είναι η κύρια είσοδος στην Βουλγαρία και θα αποτελέσει τον βασικό `σύνδεσμο` με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο αυτή την πολύ σοβαρή στιγμή για την Ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας. Παράλληλα, θετικό είναι το σημάδι ότι παρά τις δυσκολίες, το μέγεθος, και την περιπλοκή του έργου, η όλη διαδικασία ήταν επιτυχής, γεγονός που δείχνει ότι όταν όλες οι προσπάθειες συντονίζονται η Βουλγαρία δείχνει μια πολύ μεγάλη ικανότητα απορρόφησης. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω πορεία της και εξέλιξη της ως Μέλος της ΕΕ”.

Η νέα αυτή πτέρυγα είναι καρπός πολύχρονου σχεδιασμού που ξεκίνησε το 1995-1996 με το Master Plan για την ανάπτυξη του αεροδρομίου, που περιέχει και την οικοδόμηση νέων κτιρίων, αλλά και τη δημιουργία ενός παράλληλου διαδρόμου προσγείωσης. Η επιδότηση που πήρε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ και καλύπτει το 37% του κόστους. Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από δάνειο ύψους 60 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και από Βουλγαρικά εθνικά κεφάλαια που εκτιμώνται στα 135 εκατ. ευρώ. Ο νέος διάδρομος προσγείωσης δεν έχει ενταχθεί στην χρηματοδότηση από την ΕΕ και θα συγχρηματοδοτηθεί από κεφάλαια από το Κουβέιτ.

Αυτή τη στιγμή το αεροδρόμιο της Σόφιας εξυπηρετεί περίπου 2 εκατ. επιβάτες το χρόνο. Η κίνηση του δείχνει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια γεγονός που θα συνεχισθεί με την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2001 η κίνηση έχει σημειώσει ανάπτυξη της τάξεως του 70%. Η νέα πτέρυγα έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί 2,6 εκατ. επιβάτες το χρόνο, 20 μετακινήσεις αεροπλάνων κατά τις ώρες αιχμής, και 26.000 τόνους φορτίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024