Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΚΟΤ: Στην Κύπρο οι καθαρότερες θάλασσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

ΚΟΤ: Στην Κύπρο οι καθαρότερες θάλασσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι και φέτος τα νερά κολύμβησης της Κύπρου είναι τα καθαρότερα και ποιοτικότερα σε σχέση με αυτά των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τους ελέγχους […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι και φέτος τα νερά κολύμβησης της Κύπρου είναι τα καθαρότερα και ποιοτικότερα σε σχέση με αυτά των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τους ελέγχους που έγιναν με βάση τη σχετική<...>Ευρωπαϊκή οδηγία. “Η σημαντική αυτή διάκριση της τουριστικής Κύπρου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα για την ποιοτική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της ποιοτικής εικόνας της τουριστικής Κύπρου” τονίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).

Πέραν όμως αυτής της διάκρισης, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο αριθμός των παραλιών που διαθέτουν «Γαλάζια Σημαία» αυξήθηκαν σε 52 από 49 που ήταν πέρσι. Οι τρεις νέες παραλίες είναι η Παραλία Ακτής Κυβερνήτη (Πεντάκωμο), Παραλία του ΚΟΤ (Πύλα), Ακτή Ολυμπίων Β’ (Λεμεσός). Ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί επίσης μια σημαντική διάκριση ποιότητας για το περιβάλλον. Απονέμεται σε παραλίες οι οποίες πληρούν μια σειρά κριτηρίων όπως η ποιότητα του θαλάσσιου νερού, η οργάνωση της παραλίας και η ασφάλεια των λουομένων.

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν σημαντικότατο γεγονός, αφού η θάλασσα και ο ήλιος αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, έστω και αν οι προσπάθειες του ΚΟΤ για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι συνεχείς και εντατικές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024