Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε κανονικούς ρυθμούς οι πτήσεις στην Ευρώπη
Ενημέρωση κάθε έξι ώρες για τυχόν αλλαγές

Σε κανονικούς ρυθμούς οι πτήσεις στην Ευρώπη

Σε κανονικές συνθήκες επιστρέφει η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη , μετά από μία εβδομάδα αυστηρών περιορισμών λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. “Αναμένεται ότι σχεδόν το 100% της εναέριας κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί στην…

Σε κανονικές συνθήκες επιστρέφει η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη , μετά από μία εβδομάδα αυστηρών περιορισμών λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την<...> Ισλανδία, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol. “Αναμένεται ότι σχεδόν το 100% της εναέριας κυκλοφορίας θα αποκατασταθεί στην Ευρώπη “, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurocontrol.

Η Eurocontrol αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 28.000 έως 29.000 πτήσεις, ενώ υπήρξε μικρός αριθμός ακυρώσεων, κυρίως λόγω τοπικών περιορισμών και τεχνικών προβλημάτων των εταιρειών.

“Προς το παρόν, σχεδόν ολόκληρος ο ευρωπαϊκός χώρος είναι διαθέσιμος, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές στη νότια Φινλανδία, τη νότια Νορβηγία, τη βόρεια Σκοτία και τη δυτική Σουηδία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eurocontrol. Στη Σουηδία, έκλεισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξαιτίας της επιστροφής της ηφαιστειακής τέφρας, μεταξύ άλλων και τα αεροδρόμια του Γκέτεμποργκ και του Μάλμε.

Στη Νορβηγία, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας ανακοίνωσε ότι αίρονται όλοι οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στην αεροπορικές συγκοινωνίες χθες. Τα αεροδρόμια του Μέργκεν και του Σταβάγκερ (δεύτερης και τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Νορβηγίας) είχαν κλείσει χθες το πρωί εξαιτίας νέου νέφους ηφαιστειακής τέφρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Φινλανδίας Finavia, το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας Ελσίνκι-Βάνταα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι αύριο βράδυ. “Το αεροδρόμιο έχει προς το παρόν ανοίξει”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Finavia στο Reuters. Πρόσθεσε ότι είναι πιθανό να ανοίξουν και άλλα αεροδρόμια της χώρας, όμως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει ανοίξει πλήρως ο εναέριος χώρος της Φινλανδίας. Αντίθετα, οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως στο σύνολο του εναέριου χώρου της και ότι έχουν αρθεί όλες οι απαγορεύσεις από την Πέμπτη 8:00 GMT (11:00 ώρα Ελλάδας). Η εκπρόσωπος ωστόσο της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας τόνισε ότι οι απαγορεύσεις θα επανεφαρμοστούν εάν παρατηρηθούν εκ νέου υψηλά επίπεδα ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Δανίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024