Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Νοτοπούλου: Ένας στους δυο Έλληνες δεν μπορεί να πάει διακοπές, αλλά ο “τουρίστας” πρωθυπουργός πανηγυρίζει
Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Ένας στους δυο Έλληνες δεν μπορεί να πάει διακοπές, αλλά ο “τουρίστας” πρωθυπουργός πανηγυρίζει

«Προκαλούμε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει αυτά τα χαμογελαστά και ευχαριστημένα πρόσωπα σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, σε μη εορταστικές περιόδους, στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν ξέρουν πως θα καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα εξαιτίας της ακρίβειας Μητσοτάκη».

Ενώ η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της σε αρκετούς νησιωτικούς προορισμούς, η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, θίγει το ζήτημα του εσωτερικού τουρισμού με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη από την Κέρκυρα.

Η τοποθέτηση της κ. Νοτοπούλου

Την ώρα που 6 στους 10 συμπολίτες μας αδυνατούν να απολαύσουν έστω μια εβδομάδα διακοπών το χρόνο σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, την ώρα που το 56,2% δεν έχει κάνει καθόλου διακοπές τα 3 τελευταία χρόνια, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στενάζουν από την αισχροκέρδεια Μητσοτάκη, είναι τουλάχιστον προκλητικό για τον πρωθυπουργό να επικαλείται ως επιτυχία για τον Τουρισμό, τα χαμόγελα όσων είχαν την τύχη ή την ευκαιρία να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην Κέρκυρα, τον κατεξοχήν πασχαλινό προορισμό.

Μπορεί η Κέρκυρα και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί να εμφάνισαν υψηλή πληρότητα στα ανοιχτά καταλύματα, σύμφωνα με την ΠΟΞ ωστόσο ο αριθμός των εποχιακών επιχειρήσεων που λειτούργησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα δεν ξεπέρασε το 30% του συνόλου των καταλυμάτων της χώρας.

Προκαλούμε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει αυτά τα χαμογελαστά και ευχαριστημένα πρόσωπα σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς, σε μη εορταστικές περιόδους, στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν ξέρουν πως θα καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα εξαιτίας της ακρίβειας Μητσοτάκη, στους εργαζόμενους στον τουρισμό που έχουν εγκαταλειφθεί δυόμιση χρόνια τώρα, στις επιχειρήσεις που αγωνιούν για τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό επισιτισμό που δεν μπορούν να καλύψουν εξαιτίας της μεγάλης φυγής που φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη και στους χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν ξέρουν πως θα βγάλουν το μήνα.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023