Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΒιβλιοπαρουσίαση: Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ
Βιβλιοπρουσίαση

Βιβλιοπαρουσίαση: Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ

Ποια ήταν όμως η Αρναία που δεν είδε ποτέ ο Χατζηγιώργης;

Το βιβλίο ΄ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΓΚΟΒΑ ΣΤΟ ΧΑΪΝΤ ΠΑΡΚ’ της Ελένη Στούμπου – Κατσαμούρη (Αρχαιολόγος – Συγγραφέας) βασίζεται σε ιστορική έρευνα που αναζητά την πραγματική ταυτότητα της Χαλκιδικής και ειδικότερα της Αρναίας Χαλκιδικής, δοσμένο με ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο. Το βιβλίο αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας στις πηγές, τα ξένα αρχεία και τεκμήρια του 19ο αιώνα.

“Το όνομά μου είναι Δημήτρης Χατζηγιώργης. Τώρα που ξέρετε το όνομά μου, δεν χρειάζεται να προσθέσω ότι είμαι Έλληνας, απόγονος εκείνων των ευγενών πλασμάτων στα οποία όλοι μας οφείλουμε τον πολιτισμό μας…”. Χάρη στον λογοτεχνικό αυτό ήρωα περιγράφεται η ζωή των υπόδουλων Ελλήνων στην Αρναία Χαλκιδικής. Ποια ήταν όμως η Αρναία που δεν είδε ποτέ ο Χατζηγιώργης;

Ένα σπινθηροβόλο διήγημα αγνώστου με τη μορφή πραγματικής ιστορίας, δημοσιευμένο σε έγκριτο βρετανικό λογοτεχνικό περιοδικό, αφηγείται τη ζωή ενός επιτυχημένου χαλκιδικιώτη εμπόρου από τα χρόνια της Επανάστασης στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής. Το κείμενο παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το “Λουκή Λάρα”, μόνο που προηγείται του ιστορικού αφηγήματος του Δημητρίου Βικέλα κατά ένδεκα χρόνια. Υπήρξε πράγματι ο ατίθασος ήρωας και βάση αλήθειας στις περιπέτειές του; Και κυρίως, ποιος και γιατί έγραψε αυτή την ανατρεπτική ιστορία που δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε καν στον ήρωά της;

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024