Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣτο Συμβούλιο Επικρατείας το θέμα της επέκτασης ξενοδοχείου στην Αττική

Στο Συμβούλιο Επικρατείας το θέμα της επέκτασης ξενοδοχείου στην Αττική

Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε, χθες, η αίτηση του εκπροσώπου της “Σχολής Χιλλ”, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί οικοδομική άδεια και υπουργική απόφαση που επιτρέπει, κατά […]

Στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε, χθες, η αίτηση του εκπροσώπου της<...> “Σχολής Χιλλ”, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί οικοδομική άδεια και υπουργική απόφαση που επιτρέπει, κατά παρέκκλιση, την επέκταση του ξενοδοχείου “Ηλέκτρα” στην περιοχή της Πλάκας των Αθηνών.

Η επέκταση πρόκειται να γίνει σε διπλανό οικόπεδο και οι νέες κλίνες θα χρησιμοποιηθούν, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για ολυμπιακή φιλοξενία.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Ν. Ρόζος, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση ακύρωσης, καθώς από την συνένωση των οικοπέδων προκαλείται υπέρβαση των όρων δόμησης και την στιγμή, μάλιστα, που έχουν ήδη κτιστεί περισσότερα τετραγωνικά μέτρα απ` όσα θα μπορούσαν να κτιστούν στο σύνολο του οικοπέδου.

Επίσης, ο εισηγητής έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας του Ν. 2947/2001, κατά το σκέλος που επιτρέπει την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων κατά παρέκκλιση της υφιστάμενης νομοθεσίας, εφόσον η εν λόγω επέκταση θα χρησιμοποιηθεί για ολυμπιακή φιλοξενία. Το ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024