Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΒελτιώνεται η πρόσβαση στο λιμάνι του Λαυρίου με θετικές συνέπειες για την ακτοπλοΐα

Βελτιώνεται η πρόσβαση στο λιμάνι του Λαυρίου με θετικές συνέπειες για την ακτοπλοΐα

Στην εξυπηρέτηση επιπλέον προορισμών και δρομολογίων από το λιμάνι του Λαυρίου αναμένεται να συμβάλει η προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Κορωπίου – Λαυρίου, γεγονός που θα συμβάλλει σοβαρά στην καλύτερη εξυπηρέτηση της […]

Στην εξυπηρέτηση επιπλέον προορισμών και δρομολογίων από το λιμάνι του Λαυρίου αναμένεται να συμβάλει η προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή<...> Κορωπίου – Λαυρίου, γεγονός που θα συμβάλλει σοβαρά στην καλύτερη εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας, αφού με την ανάπτυξη του λιμένα του Λαυρίου θα εξοικονομηθούν ώρες πλεύσης, αλλά και του επιβατηγού κοινού.

Ειδικότερα, με βάση τη μελέτη σκοπιμότητας για την επαναλειτουργία της γραμμής Λαυρίου αξίας 14.105.000 ευρώ και τη σχετική αναγνωριστική μελέτη που έχουν εκπονηθεί για λογαριασμό του Ο.Σ.Ε., προβλέπονται:

  • Η διακλάδωση των σιδηροδρομικών γραμμών αμέσως μετά τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στον Κόμβο Κορωπίου, προς το Αεροδρόμιο και το Λαύριο.
  • Στην ίδια περιοχή συμβάλλει και ο κλάδος Κάντζας – Παιανίας – Μαρκόπουλου της υφιστάμενης Σιδηροδρομικής Γραμμής Λαυρίου που πρόκειται να επαναλειτουργήσει μελλοντικά αλλά θα πρέπει στην μελέτη να επιλυθεί, ο τρόπος της συμβολής του κλάδου αυτού, ώστε αυτός να μπορεί να κατευθύνεται αφ΄ ενός προς το Λαύριο και αφ΄ ετέρου προς το Αεροδρόμιο.

Το έργο της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. για την μελέτη της προαστιακής σιδηροδρομικής γραμμής κόμβος Κορωπίου – Λαυρίου εξυπηρετεί την ευρύτερη αναπτυξιακή πολιτική του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για αναδιάρθρωση του κύριου δρομολογιακού δικτύου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και συγκεκριμένα των λιμένων αναχώρησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024