Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕ.Ε.: Συμφωνία για δημιουργία Κοινού Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου

Ε.Ε.: Συμφωνία για δημιουργία Κοινού Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου

Στη δημιουργία ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου συμφώνησαν προχτές, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οχτώ προς ένταξη χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, FYROM, Ρουμανία, Σερβία – Μαυροβούνιο – Κόσοβο…

Στη δημιουργία ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου συμφώνησαν προχτές, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οχτώ προς ένταξη<...>χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, FYROM, Ρουμανία, Σερβία – Μαυροβούνιο – Κόσοβο), όπως επίσης και η Νορβηγία και η Ισλανδία.

“Αυτή η συμφωνία είναι μεγίστης σημασίας, καθώς θα δώσει ώθηση στην πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης, στην οποία οι αεροπορικές μεταφορές παίζουν κυρίαρχο ρόλο” ανέφερε σχετικά ο Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για θέματα μεταφορών, κ. Jacques Barrot. “Η δημιουργία του Κοινού Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου” πρόσθεσε “θα διευρύνει την αγορά της αεροπορικής βιομηχανίας και θα δώσει στους ανθρώπους καλύτερες ταξιδιωτικές δυνατότητες.

Ο Κοινός Ευρωπαϊκός Εναέριος Χώρος (ECAA) θα δημιουργήσει ένα επαρκές ευρωπαϊκό δίκτυο εναέριων μεταφορών, συνδέοντας τους Ευρωπαίους πολίτες, τις χώρες αλλά και τους πολιτισμούς, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην περαιτέρω ένωση και ανάπτυξη της Ευρώπης σαν σύνολο. Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις με τις προς ένταξη χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης άρχισαν τον Μάρτιο του 2005 και ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Εκτιμάται πως η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρεία της Αυστρίας και αμέσως μετά θα τεθεί σε εφαρμογή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024