Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε ένα τηλεφώνημα η παραλαβή βίζας για επισκέψεις Σέρβων στην Ελλάδα

Με ένα τηλεφώνημα η παραλαβή βίζας για επισκέψεις Σέρβων στην Ελλάδα

Κάνοντας απλά ένα τηλεφώνημα στην Ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου, οι Σέρβοι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας, έχουν πλέον τη δυνατότητανα κλείσουν ραντεβού για την παράδοση των απαραίτητων […]

Κάνοντας απλά ένα τηλεφώνημα στην Ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου, οι Σέρβοι τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας, έχουν πλέον τη δυνατότητα<...>να κλείσουν ραντεβού για την παράδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να αποκτήσουν εντός των επόμενων 2-3 ημερών την πολυπόθητη βίζα, αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό και την πολύωρη αναμονή στις προξενικές αρχές.

“Μολονότι η παροιμία λέει ότι ο άνθρωπος συνηθίζει γρήγορα στο καλό, στην περίπτωση αυτή το γεγονός ότι επί πολλά χρόνια δημιουργούνταν ουρές μπροστά από τις πρεσβείες άφησε ίχνη”, δήλωσε στην ιστοσελίδα “Β-92” ο Διευθύνων το Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Βασίλης Βήκας, προσθέτοντας: “Είχαμε μια περίπτωση που κλείσαμε ραντεβού σε έναν άνθρωπο για τις 12 και αυτός εμφανίσθηκε από τις 9 το πρωί. Τον ρωτήσαμε γιατί ήρθε τρεις ώρες νωρίτερα και μας είπε ότι δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί και καλύτερα να έρθει νωρίτερα. Τον παρακαλέσαμε να έρθει αργότερα και του είπαμε ότι θα τον δεχθούμε στις 12. Νομίζω ότι ήταν ευτυχής όταν είδε ότι το σύστημα λειτουργεί”.

Τις τελευταίες τρεις μέρες, από τότε που άρχισε να λειτουργεί το νέο σύστημα, ουρές από μερικούς μόνο ανθρώπους υπάρχουν μόνο τις απογευματινές ώρες, όταν γίνεται η παραλαβή των διαβατηρίων. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα πηγαίνουν πάνω από 100.000 Σέρβοι υπήκοοι, το τηλέφωνο δείχνει να είναι σωτηρία για όλους τους τουρίστες.

“Αυτή τη στιγμή, όταν καλέσετε, θα σας κλείσουμε για αύριο ραντεβού για την παράδοση των δικαιολογητικών. Όταν αρχίσει το καλοκαίρι, λόγω του μεγάλου αριθμού των τουριστών, η προθεσμία αυτή θα παραταθεί για μερικές μέρες, και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού μερικές μέρες νωρίτερα για την παράδοση των δικαιολογητικών. Και τώρα η βίζα εκδίδεται εντός 72 ωρών από την ημέρα παράδοσης των δικαιολογητικών”, ανέφερε ο κ. Βήκας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024