Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣεισμός 7 ρίχτερ στο τουριστικό θέρετρο Lombok της Ινδονησίας
Προορισμός

Σεισμός 7 ρίχτερ στο τουριστικό θέρετρο Lombok της Ινδονησίας

Το αεροδρόμιο του Μπαλί έχει πάθει μικρές ζημιές, αλλά καμία πτήση δεν επηρεάστηκε ούτε εκεί ούτε στο αεροδρόμιο του Lombok.

Πάνω από 90 οι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες καταγράφονται από το χθεσινό σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο τουριστικό θέρετρο Lombok της Ινδονησίας. Πρόκειται για τον δεύτερο σεισμό που συμβαίνει μία εβδομάδα μετά από τον πρώτο σεισμό στην περιοχή, που σκότωσε 14 άτομα.

Ο νέος σεισμός προκάλεσε καταστροφές σε χιλιάδες κτίρια, ενώ έγινε αισθητός και στο γειτονικό νησί του Μπαλί. Το αεροδρόμιο του Μπαλί έχει πάθει μικρές ζημιές, αλλά καμία πτήση δεν επηρεάστηκε ούτε εκεί ούτε στο αεροδρόμιο του
Lombok.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς τουρίστες, αν και οι Αρχές είναι σίγουρες ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανεβεί, καθώς πολλά θέρετρα βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι ακόμη δύσκολη η επικοινωνία.

Τουρίστες που διέμεναν σε κάποια ξενοδοχεία στην περιοχή Senggigi και στα νησιά Gili διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο, σε ανωφερή σημεία, τόσο για το φόβο μετασεισμών, όσο και λόγω αρχικής προειδοποίησης για τσουνάμι. Αναμένονται πτήσεις τσάρτερ που θα τους μεταφέρουν από το Lombok.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023