Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣήμερα η Σύνοδος Υπουργών Μεταφορών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Αθήνα

Σήμερα η Σύνοδος Υπουργών Μεταφορών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Αθήνα

Πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2006, στην Αθήνα, η Σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP), την οποία διοργανώνει η χώρα μας ως προεδρεύουσα της SEECP έως τον προσεχή Μάιο…

Πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2006, στην Αθήνα, η Σύνοδος των Υπουργών Μεταφορών της Διαβαλκανικής Συνεργασίας (SEECP),<...>την οποία διοργανώνει η χώρα μας ως προεδρεύουσα της SEECP έως τον προσεχή Μάιο. Η Σύνοδος αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς πρωταγωνιστεί και καθορίζει τις σιδηροδρομικές εξελίξεις των βαλκανικών χωρών για την ερχόμενη 20ετία. Σημειώνεται ότι στη SEECP συμμετέχουν 10 κράτη: Αλβανία, πΓΔΜ, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και Μαυροβούνιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία & Μολδαβία.

Βασικός στόχος της Ελληνικής Προεδρίας της Διαβαλκανικής Συνεργασίας είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους ταξιδιού σε βασικά τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή.

Τα παραπάνω αποτυπώνονται μάλιστα σε Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU), που θα υπογράψουν οι Υπουργοί Μεταφορών στην σημερινή τους συνάντηση για τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών προδιαγραφών, που θα συνδέει τους βασικούς κόμβους – πρωτεύουσες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024