Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην Ουάσιγκτον DC το Παγκόσμιο Συνέδριο του WTTC για το 2006

Στην Ουάσιγκτον DC το Παγκόσμιο Συνέδριο του WTTC για το 2006

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Την αμερικάνικη πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον DC, επέλεξε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων – World Travel and Tourism Council (WTTC) για το Παγκόσμιο Συνέδριο του το 2006

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2005: Την αμερικάνικη πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον DC, επέλεξε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού και Ταξιδίων – World Travel and Tourism Council (WTTC)<...>για το Παγκόσμιο Συνέδριο του το 2006.

Ερωτώμενος ο Chairman του WTTC, κ. Vincent Wolfington, στα πλαίσια της έκθεσης World Travel Market, για τα κριτήρια επιλογής της συγκεκριμένης πόλης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “επιλέξαμε τις Η.Π.Α. για το επόμενο μας Συνέδριο, γιατί η χώρα αυτή συμβάλλει κατά 25% στην παγκόσμια τουριστική οικονομία. Παρόλο που τα ταξίδια προς την Αμερική είναι λιγότερα από το 2000 και μετά, η Αμερική παραμένει η κύρια πηγή τουριστικής αγοράς για άλλες χώρες του κόσμου.

Το Συνέδριο του WTTC στην Ουάσιγκτον DC θα είναι το πιο σημαντικό γεγονός του τουριστικού κλάδου, που έχει γίνει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας από την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ρωσία, χώρες γρήγορα αναπτυσσόμενες τουριστικά, που είναι ικανές να ξεπεράσουν ακόμη και την Αμερική, θα έχουν τη δυνατότητα, στα πλαίσια του Συνεδρίου, να βρεθούν με συναδέλφους τους από την Αμερική. Η ανάπτυξη των παραπάνω χωρών σημαίνει ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στην παγκόσμια οικονομία. Το Συνέδριο του WTTC θα είναι η φωνή της παγκόσμιας βιομηχανίας και θα προσελκύσει `decision-makers` τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και δημόσιο τομέα.

Θέμα του Συνεδρίου είναι `Ανοιχτό Μυαλό – Ανοιχτός Κόσμος` (Open Mind Open World). Δημιουργικότητα, καινοτομία και ενέργεια είναι παράγοντες που πάνε μπροστά την τουριστική βιομηχανία σε έναν σύνθετο και γρήγορα μεταβαλλόμενο κόσμο. Αποστολή του WTTC είναι να προωθήσει τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, να προβάλλει την επίδραση της στο περιβάλλον και τους ανθρώπους, αλλά και να προωθήσει τον ιδιωτικό τομέα να συμβάλλει πιο άμεσα στην ανάπτυξη των χωρών και γενικότερα του κόσμου”.

Έτσι, συμπληρώνει ο κ. Wolfington “το `timing` της επιλογής είναι σωστό και λογικό”. Και εξήγησε: “Η Αμερική έχει υποστεί καταστροφές, προερχόμενες είτε από φυσικό, είτε από ανθρώπινο παράγοντα, που επηρέασαν αισθητά τον τουρισμό. Οι Κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με τουριστικά θέματα, όπως ακριβώς κάνει και η τουριστική βιομηχανία. Παλιότερα, σε τέτοιες περιπτώσεις, έπαιρναν θέση από Κυβερνητικής πλευράς, Υπουργοί Τουρισμού, ενώ τώρα, πέρα από τις επιπτώσεις στον τουρισμό μιας χώρας, προσμετρούνται και οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών. Στόχος μας είναι να καταδείξουμε τρόπους, με τους οποίους ιδιωτικός και δημόσιος τομέας μπορούν να συνεργαστούν για την ανάπτυξη του κλάδου ταξιδίων και τουρισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024