Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνία για διευκολύνσεις βίζας μεταξύ Ε.Ε. και Σερβίας
Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμφωνία για διευκολύνσεις βίζας μεταξύ Ε.Ε. και Σερβίας

Σε λιγότερο από ένα μήνα έπειτα από τις συμφωνίες για διευκολύνσεις βίζας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αλβανίας, Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ανάλογη συμφωνία πέτυχε […]

Σε λιγότερο από ένα μήνα έπειτα από τις συμφωνίες για διευκολύνσεις βίζας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αλβανίας, Βοσνίας / Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ανάλογη συμφωνία πέτυχε πριν λίγες<...>μέρες και η Σερβία, ολοκληρώνοντας επιτυχώς τις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας, κ. Frattini, “αυτές οι συμφωνίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, γιατί διευκολύνουν τις επαφές των ανθρώπων μεταξύ Σερβίας και Ε.Ε. Επίσης, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί μέσω των συμφωνιών αυτών δεσμεύονται και οι δύο πλευρές στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης”.

Κύριος στόχος των συμφωνιών είναι να κάνουν ευκολότερη την απόκτηση βίζας για τους πολίτες της Σερβίας. Το κόστος της, σύμφωνα με την συμφωνία, ανέρχεται στα 35 ευρώ αντί για 60, ενώ εξαιρέσεις υπάρχουν για ειδικές κατηγορίες αιτήσεων. Επίσης, για συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων, όπως επιχειρηματίες, φοιτητές και δημοσιογράφους, τα δικαιολογητικά για την έκδοση της βίζας είναι λιγότερα και πιο απλά. Για άτομα, επίσης, που ταξιδεύουν συχνά προβλέπεται η έκδοση βίζας για πολλαπλές εισόδους στη χώρα και με παρατεταμένη ισχύ. Τέλος, από την υποχρέωση έκδοσης βίζας εξαιρούνται οι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024