Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνεχίζονται οι αναταραχές στη Γαλλία

Συνεχίζονται οι αναταραχές στη Γαλλία

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε προάστια των Παρισίων, καθώς την Παρασκευή το βράδυ, σημειώθηκε μία ακόμη, εναντίον λεωφορείου. Δύο μασκοφόροι έβαλαν φωτιά σε όχημα, αφού προηγουμένως απομάκρυναν τους επιβάτες και τον […]

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε προάστια των Παρισίων, καθώς την Παρασκευή το βράδυ, σημειώθηκε μία ακόμη, εναντίον λεωφορείου. Δύο μασκοφόροι<...> έβαλαν φωτιά σε όχημα, αφού προηγουμένως απομάκρυναν τους επιβάτες και τον οδηγό. Επί ποδός τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του Σεν Σεν-Ντενί και είναι το πέμπτο που σημειώνεται τις τελευταίες 48 ώρες στη γαλλική πρωτεύουσα. Η γενική αστυνομική διοίκηση ανακοίνωσε ότι απόψε θα αναπτυχθούν στα «ευαίσθητα» προάστια διαφόρων πόλεων της Γαλλίας τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταραχές.
Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία με επικεφαλής τις οικογένειες των δύο νεαρών, ο θάνατος των οποίων έδωσε την αφορμή για τα βίαια επεισόδια πριν από ένα χρόνο.

Οι οργανωτές της πορείας έκαναν έκκληση για μια ήρεμη εκδήλωση στη μνήμη των Μπούνα Τραόρε και Ζιέντ Μπέμα, οι οποίοι πέθαναν από ηλεκτροπληξία, προσπαθώντας να διαφύγουν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- από τους αστυνομικούς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024