Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΘέμα για τις αποζημιώσεις από το ηφαίστειο εγείρει το WTTC
World Travel and Tourism Council

Θέμα για τις αποζημιώσεις από το ηφαίστειο εγείρει το WTTC

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια, World Travel and Tourism Council (WTTC), επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναθεωρήσει και εξετάσει ξανά τις αποζημιώσεις που θα πρέπει να δώσουν οι Tour Operator και οι αεροπορικές εταιρίες στους πελάτες τους από την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajoekull…

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια, World Travel and Tourism Council (WTTC), επιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει<...> να αναθεωρήσει και εξετάσει ξανά τις αποζημιώσεις που θα πρέπει να δώσουν οι Tour Operator και οι αεροπορικές εταιρίες στους πελάτες τους από την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajoekull.

«Ενώ θα πρέπει σίγουρα οι επιβάτες να αποζημιωθούν για τα έξοδα που έκαναν, η ηφαιστειακή σκόνη κτύπησε ένα κλάδο της οικονομίας που ήδη πληρώνει ιδιαίτερα πολύ υψηλούς φόρους και υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς κανονισμούς. Αυτή η κατάσταση έγινε από «ανωτέρα βία» και όχι από κακή διοίκηση των αεροπορικών εταιριών και των tour operators. Πιστεύουμε ότι είναι ώρα η ΕΕ να αναθεωρήσει την εφαρμογή των κανονισμών σε αυτή την κατάσταση».

Το WTTC πιστεύει ότι, ενώ οι κυβερνήσεις είχαν δίκαιο στην αρχή να λάβουν προληπτικά μέσα, οι περιορισμοί τράβηξαν πάρα πολύ και πάρθηκαν χωρίς τις κατάλληλες συμβουλές με αποτέλεσμα τώρα οι αεροπορικές εταιρίας και οι tour operators να πρέπει να πληρώσουν το κόστος.

«Ο τουρισμός κτυπήθηκε διπλά: οι απώλειες στα έσοδα μιας και τα αεροπλάνα ήταν καθηλωμένα και τώρα το κόστος της αποζημίωσης των επιβατών. Με δεδομένο ότι, ορισμένοι μικροί και μεσαίοι tour operators – που αποτελούν και τα τρία τέταρτα του συνόλου του κλάδου – παλεύουν να τα καταφέρουν οικονομικά αυτή τη δύσκολη χρονιά αυτό το βάρος των αποζημιώσεων είναι μη επιθυμητό», τόνισε ο πρόεδρος και CEO του WTTC Jean-Claude Baumgarten. “Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά πιστεύουμε ότι ο τουρισμός τιμωρείται για καταστάσεις που δεν ευθύνεται».

Σύμφωνα με το WTTC η νομοθεσία στην υπάρχουσα κατάσταση της είναι πέραν του δέοντος απαγορευτική και δεν δίνει περιθώρια για καταστάσεις που είναι πέρα του ελέγχουν της αεροπορικής βιομηχανίας. Ο τουρισμός δεν ζητά, παρά μόνο να του αποδοθεί η αναγνώριση που του αξίζει δεδομένου του μεγέθους και της οικονομικής του σημασίας.

«Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου, ο τουρισμός έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη και της γρήγορη δημιουργία θέσεων εργασίας στο μέλλον», είπε ο Baumgarten. «Αλλά στηριζόμαστε στις κυβερνήσεις και στη συνεργασία τους με τον ιδιωτικό τομέα για να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης των εμποδίων για την ανάπτυξη. Μέτρα όπως η νομοθεσία για τις αποζημιώσεις, η πολιτική για την διευκόλυνση της βίζας, η φορολογία, και οι περιορισμοί στις υποδομές όπως η επέκταση των αεροδρομίων, τη στιγμή που οι αεροπορικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν υψηλά ποσά για μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια όλου του κόσμου.”

Αντιπροσωπεύοντας τις μεγαλύτερες εταιρίες του τουρισμού παγκοσμίως το WTTC καλεί όλες τις κυβερνήσεις και την ΕΕ να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους για τον τουρισμό. Το WTTC τονίζει ότι ο τουρισμός συνεισφέρει στο ΑΕΠ των κρατών 5,7 τρισ. δολ. ΗΠΑ και δημιουργεί 235 εκατ. θέσεις εργασίας. Αυτά τα νούμερα πρόκειται να φθάσουν μέχρι το 2020 τα 11 τρισ. δολ ΗΠΑ και τα 303 εκατ. θέσεων εργασίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024