Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑνοίγουν οι `Δρόμοι της Κρητικής Διατροφής`

Ανοίγουν οι `Δρόμοι της Κρητικής Διατροφής`

Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης και το `Δίκτυο Πιστοποιημένων Εστιατορίων της Κρητικής Διατροφής` (CONCRED) υλοποίησαν με επιτυχία το Σάββατο, 20 Μαΐου 2006,στο Creta Maris την πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα για τους 26 […]

Η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης και το `Δίκτυο Πιστοποιημένων Εστιατορίων της Κρητικής Διατροφής` (CONCRED) υλοποίησαν με επιτυχία το Σάββατο, 20 Μαΐου 2006,<...>στο Creta Maris την πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα για τους 26 ιδιοκτήτες και το προσωπικό των πιστοποιημένων επιχειρήσεων εν όψει του ανοίγματος των Δρόμων της Κρητικής Διατροφής. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν ιδιοκτήτες και προσωπικό και υπό πιστοποίηση εστιατορίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σ. Δανέλλης που τόνισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί το `Δίκτυο` και την πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να το στηρίξει.

Η ημερίδα προσέλκυσε το ζωηρό ενδιαφέρον και την συμμετοχή των παρισταμένων με θέματα όπως το `ελαιόλαδο και την χρήση του στην Κρητική Κουζίνα` (εισηγητής Νίκος Ψιλάκης), `απλοί κανόνες HACCP` (κ. Στυλιανίδης), `χόρτα και βότανα στην κουζίνα της Κρήτης` (καθ. Ζαχαρίας Κυπριωτάκης), `Κρητικό κρασί παρελθόν και μέλλον, Κρασί στο Εστιατόριο` (Ν. Μηλιαράκης), `Επιδόρπιο ο έκπτωτος βασιλιάς και Εποχικότητα: Πρόκληση ή πρόβλημα;` (Κ. Ξεκάλου, Ό. Χριστουλάκης).

Μετά την ημερίδα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Αντ. Παναγιωτόπουλος, παρουσίασε τις εντυπωσιακές προσπάθειες που έγιναν μέσα σε λίγους μήνες από την ίδρυση του Δικτύου, για την


  • Δημιουργία υποδομής που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της Κρήτης να την γνωρίσουν μέσα από τις γεύσεις και τον πολιτισμό της και για την προσέλκυση τουρισμού ειδικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του Δικτύου (concred.gr)

  • Για την προβολή του Δικτύου και της υποδομής αυτής εντός και εκτός Κρήτης σε συνεργασία με οργανωτές ταξιδίων και δημοσιογράφων, όπως με ένθετο στο περιοδικό ΕΥ που θα προβάλει την Κρήτη και την διατροφή της καθώς και το Δίκτυο, συμμετοχή σε εκθέσεις, δημιουργία χάρτη με τους `Δρόμους της Κρητικής Διατροφής` που θα παρουσιάζει όχι μόνο τα πιστοποιημένα, αλλά και άλλα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τον διατροφικό πολιτισμό κ.α.
  • Για την προσέλκυση τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος, με δημοσιογραφικά ταξίδια και απ΄ ευθείας επαφές.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024