Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑντίθετο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο “ξεπούλημα” των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας
Γιάννης Διαμαντίδης

Αντίθετο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο “ξεπούλημα” των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας

Με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τις Α.Ε Οργανισμός Λιμένος Πειραιά & Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο εισηγητής του […]

Με αφορμή την εξαγγελία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τις Α.Ε Οργανισμός Λιμένος Πειραιά & Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο εισηγητής του ΚΤΕ<...>Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιάννης Διαμαντίδης, υπενθύμισε σε δηλώσεις του την πολιτική του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατά την προηγούμενη θητεία κυβέρνησης της Ν.Δ., αναφορικά με το θέμα του ΟΛΠ και των λιμανιών της χώρας γενικότερα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Μοναδικός στόχος ήταν η απαξίωσή τους, ώστε να δικαιολογηθεί η παράδοσή τους σε διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς να διασφαλίζεται καν ο δημόσιος χαρακτήρας τους, τη στιγμή μάλιστα που για την Ελλάδα τα λιμάνια αποτελούν, όχι μόνον τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά έχουν παράλληλα και κρίσιμο ρόλο στην Εθνική μας `Aμυνα. Πρώτο μέλημα της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΕΝ ήταν η προσπάθεια σπίλωσης των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην προαποφασισμένη ιδιωτικοποίησή του, χωρίς βέβαια την συναίνεση λιμενεργατών και υπαλλήλων του ΟΛΠ, γεγονός που τους εξώθησε σε κινητοποιήσεις και δίμηνη αποχή από υπερωριακή απασχόληση και εργασία κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα, εν μέσω μάλιστα των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα μεγάλη οικονομική ζημία της Α.Ε. ΟΛΠ και την αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου.

Δυστυχώς, η τακτική αυτή φαίνεται να συνεχίζεται και από τον σημερινό υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βουλγαράκη, ο οποίος απηύθυνε «τελεσίγραφο» στους εκπροσώπους των εργαζομένων, για την πρόθεση της κυβέρνησης να εκχωρήσει, με μακροχρόνια μίσθωση, την «προβλήτα δύο» του Εμπορικού Λιμένα στον Πειραιά και στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να δεχτεί το «ξεπούλημα» των δύο μεγάλων λιμανιών της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάζουν υψηλότατη κερδοφορία. Ως υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν είμαστε αντίθετοι με λύσεις στις οποίες θα συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε, όμως, απαράδεκτη την πρόταση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για εθελούσια έξοδο λιμενεργατών και υπαλλήλων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ, όταν η κυβέρνηση έχει ανοίξει το Ασφαλιστικό, με σαφή πρόθεση την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμη και για εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα τέκνα, και στηρίζουμε τον αγώνα της ΟΜΥΛΕ και των εργαζομένων στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά & Θεσσαλονίκης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024