Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυναμική η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη MITT 2009
Στους επισκέπτες διενεμήθη το νέο νομαρχιακό διαφημιστικό υλικό

Δυναμική η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη MITT 2009

Δυναμική ήταν για μια φορά ακόμη η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού MITT 2009, που έλαβε χώρα στη Μόσχα της Ρωσίας κατά το διάστημα από 18 […]

Δυναμική ήταν για μια φορά ακόμη η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού MITT 2009, που έλαβε<...> χώρα στη Μόσχα της Ρωσίας κατά το διάστημα από 18 έως 21 Μαρτίου 2009. Η Ένωση φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας, εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της ΝΕΤΠ Λακωνίας κ. Δημήτρη Πολλάλη.

Τα εγκαίνια της έκθεση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης Κοφίνης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους 73 συνεκθέτες, με τη βοήθεια των οποίων εδόθη η δυνατότητα της καλύτερης προβολής του ελληνικού τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα. Μεταξύ των άλλων ο κ. Κοφίνης επισήμανε ότι, αναμφίβολα η φετινή χρονιά είναι μια δύσκολη χρονιά όχι μόνο για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και για τον τουρισμό παγκοσμίως.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει μια από τις κυριότερες αγορές “στόχο”, για την ενδυνάμωση του Ελληνικού τουρισμού, αφού τα τελευταία χρόνια ενισχύεται ικανοποιητικά το τουριστικό ρεύμα προς την χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό αλλά και στην ανεπτυγμένη πεποίθηση ότι ο τουρισμός χρειάζεται όραμα, συνέπεια, καλή διαχείριση και πάνω απ` όλα εξωστρέφεια, η συμμετοχή της Λακωνίας στην ως άνω έκθεση, με δικό της περίπτερο, είχε μεγάλη επιτυχία.

Μέσα από το καλόγουστα διακοσμημένο stand, πέρασαν πολυάριθμοι Tour Operators και δημοσιογράφοι, το ενδιαφέρον των οποίων ήταν έκδηλο για το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Λακωνίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της βυζαντινής ιστορίας αλλά και του προσκυνηματικού τουρισμού του τόπου.

Από συζητήσεις που είχε με τουριστικούς πράκτορες ο κ. Πολλάλης, αλλά και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της κρατικής υπηρεσίας τουρισμού της Ρωσίας, εκτιμάται ότι το 2009 θα περικοπεί έως 25% ο αριθμός των ημερών διακοπών των Ρώσων στην Ευρώπη και σε μακρινούς προορισμούς του εξωτερικού.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος στις 19 Μαρτίου 2009 συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μόσχας κ. Yuri Luzkof, με τον οποίο συζητήθηκε εκτενώς η τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Την έκθεση επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης που βρέθηκε στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ.

Στους επισκέπτες της έκθεσης διενεμήθη το νέο Νομαρχιακό διαφημιστικό υλικό, το οποίο εξέδωσε πρόσφατα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, που εκτός των άλλων είναι μεταφρασμένο και στη ρωσική γλώσσα, καθώς επίσης και το έντυπο με τα ξενοδοχεία της Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024