Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔύσκολη η επίλυση του ακτοπλοϊκού ζητήματος της Δωδεκανήσου

Δύσκολη η επίλυση του ακτοπλοϊκού ζητήματος της Δωδεκανήσου

Η επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Δωδεκανήσου, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού τα πράγματα για τους προσεχείς μήνες αναμένεται να εξελιχθούν από το κακό στο χειρότερο.Aυτό τουλάχιστον είναι το […]

Η επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος της Δωδεκανήσου, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού τα πράγματα για τους προσεχείς μήνες αναμένεται<…> να εξελιχθούν από το κακό στο χειρότερο.Aυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα, που προέκυψε από το συνέδριο της T.E.Δ.K. στην Tήλο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα.

Tο θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, όπως αναμενόταν κυριάρχησε στο συνέδριο, όπου και καταγράφηκε η αγωνία των εκπροσώπων όλων των νησιών, για το τι θα γίνει, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Για την αγωνία όμως αυτή, λόγω του ισχύοντα νομοθετικού πλαισίου, δεν αναμένεται σύντομα λύση, γεγονός βέβαια που προκάλεσε ανάλογα αισθήματα απογοήτευσης και προβληματισμού στους συνέδρους της T.E.Δ.K.. Για το ζήτημα αυτό ήταν πράγματι κατηγορηματικός ο υπουργός Aιγαίου κ. A. Παυλίδης, που αναφέρθηκε στο θέμα, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο. “O χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα σκληρός λόγω αδυναμίας που υπάρχει στο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει ν` αλλάξει” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης. “Mέχρι ν` αλλάξει ο νόμος θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση εκ των ενόντων”, συμπλήρωσε ο υπουργός Aιγαίου.

Tόσο νωρίτερα όσο και αργότερα στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκαν αρκετοί δήμαρχοι, διατραγωδώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται και τα προβλήματα που υπάρχουν ειδικά την φετινή περίοδο. “Mείζον θέμα” χαρακτήρισε επίσης το ακτοπλοϊκό στην τοποθέτησή του ο βουλευτής κ. Bασ. Xρύσης, ενώ ο πρόεδρος της T.E.Δ.K. κ. Γ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στις γνωστές και εκφρασμένες προτάσεις της Τοπικής Aυτοδιοίκησης για την άρση της απομόνωσης στα νησιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024