Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνδιαφέροντα συμπεράσματα από το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού από την Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών και το Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσηςκαι Έρευνας. Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της […]

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 2ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού από την Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών και το Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης<...>και Έρευνας. Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, κ. Μάριος Βασιλόπουλος και ο Πρόεδρος του Αθηναϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Έρευνας, κύριος Γρηγόρης Παπανίκος.

Από ελληνικής πλευράς παρουσιάστηκε μελέτη για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό αλλά και για την αξιοποίηση της παγκόσμιας προβολής της από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στα πλαίσια της βελτίωσης των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της Ελλάδας, τονίστηκε η αναγκαιότητα για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των ελληνικών και ξένων ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών πρακτορείων, καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού και η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών της υπαίθρου.

Παρουσιάστηκαν επίσης εργασίες με κύριο θέμα την αξιοποίηση του πολιτισμικού στοιχείου μιας χώρας για την ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού, αλλά και τη δημιουργία ενός πόλου έλξης ξένων τουριστών. Κατά την τελευταία δεκαετία η ανάπτυξη του τουρισμού σε πολλές χώρες στηρίχθηκε στην προβολή του πολιτισμού και της ιδιαίτερης παράδοσης κάθε χώρας, είτε με την ίδρυση και λειτουργία αρχαιολογικών πάρκων και χωριών είτε με την προώθηση φεστιβαλικών εκδηλώσεων.

Η φιλοξενία ενός κολοσσιαίου αθλητικού γεγονότος όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η επίδραση τους στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη της διοργανώτριας χώρας αποτέλεσε ένα ακόμη θέμα του συνεδρίου, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και προσβάσιμου περιβάλλοντος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και το μάνατζμεντ και η οικονομική στρατηγική των τουριστικών μονάδων, ως καθοριστικοί παράγοντες της ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus από 3 έως 4 Ιουλίου με τη συμμετοχή 25 διακεκριμένων επιστημόνων από 8 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024