Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕνίσχυση της τουριστικής προβολής της Λέσβου δρομολογεί τον ΕΟΤ
Προβολή προορισμού

Ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Λέσβου δρομολογεί τον ΕΟΤ

Στη σύσκεψη του ΕΟΤ συμμετείχε και η Εθνική Επιτροπή της UNESCO στην Ελλάδα μέσω της προέδρου της κα Αικ. Τζιτζικώστα και της γενικής γραμματέως κα Χρ. Μπουλακάκη, προκειμένου να εξετάσει από κοινού με τους άλλους συμμετέχοντες δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου της UNESCO για τη στήριξη του τουρισμού της Λέσβου.

Η προετοιμασία της προβολής των νησιών του Β. Αιγαίου μέσα από στοχευμένες δράσεις δρομολογείται από το Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ενίσχυση της Λέσβου για την τουριστική περίοδο 2016, ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες και για άλλα νησιά της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στον ΕΟΤ, υπό τη προεδρία του γενικού γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιου για τον Τουρισμό) κ. Γερ. Ζαχαράτου και με συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ κας Ελισσάβετ Χατζηνικολάου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ. Την περιφέρεια  και το νησί της Λέσβου εκπροσώπησαν, για λογαριασμό της επιτροπής διαχείρισης κρίσης, που έχει συσταθεί στο νησί, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγ. Μυρσινιάς.

Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και η Εθνική Επιτροπή της UNESCO στη χώρα μας και συμμετείχε με την πρόεδρό της κα Αικ. Τζιτζικώστα και τη γενική γραμματέα κα Χρ. Μπουλακάκη, προκειμένου να εξετάσει από κοινού με τους άλλους συμμετέχοντες δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου της UNESCO για τη στήριξη του τουρισμού της Λέσβου. Οι  συμμετέχοντες εξέτασαν εναλλακτικές δυνατότητες συνεργασίας και ανάληψης στοχευμένων δράσεων προκειμένου να προληφθούν και να περιοριστούν τυχόν συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος στον Τουρισμό. Συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι της Λέσβου να επανέλθουν με οριστικές προτάσεις, που στη συνέχεια θα εξεταστούν και θα υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού από το υπουργείο και τον ΕΟΤ. Σημειώνεται, ότι η συνεργασία υπουργείου – ΕΟΤ και εκπροσώπων της Λέσβου λόγω του προσφυγικού ζητήματος έχει δρομολογηθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023