Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσπευση των διαδικασιών για το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο ζητά η Ε.Ξ.Α.-Α
Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής

Επίσπευση των διαδικασιών για το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο ζητά η Ε.Ξ.Α.-Α

Την επίσπευση όλων των διαδικασιών και των σχετικών διαγωνισμών που αφορούν στη Σύμπραξη της «Ολυμπιακά Ακίνητα» Α.Ε. και του Ιδιωτικού Τομέα για την μετατροπή του σχετικού Ολυμπιακού Ακινήτου (κλειστού Ολυμπιακού γυμναστηρίου Tae Kwo Do στο Δέλτα Φαλήρου) σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο…

Την επίσπευση όλων των διαδικασιών και των σχετικών διαγωνισμών που αφορούν στη Σύμπραξη της «Ολυμπιακά Ακίνητα» Α.Ε. και του Ιδιωτικού Τομέα για την μετατροπή του σχετικού Ολυμπιακού Ακινήτου (κλειστού Ολυμπιακού γυμναστηρίου Tae Kwo Do<...>στο Δέλτα Φαλήρου) σε Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (Ε.Ξ.Α.-Α.).

Η Ε.Ξ.Α.- Α., υπενθυμίζει, πως προκειμένου να λειτουργήσει εντός εύλογου χρόνου το πολυπόθητο Συνεδριακό Κέντρο της Αθήνας, πρέπει να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στην αξιοποίηση και λειτουργία του και να επιλεχθεί άμεσα, κατΆ αρχήν, ο ανάδοχος ο οποίος θα αναλάβει την εμπορική αξιοποίηση του Ακινήτου, όταν αυτό μετατραπεί σε Συνεδριακό Κέντρο (ολοκλήρωση της ΑΆ φάσης του σχετικού διαγωνισμού).

Δεδομένου ότι τα μεγάλα συνέδρια, τα οποία προσδοκά να προσελκύσει η Αθήνα προγραμματίζονται έως και χρόνια πριν τη διοργάνωσή τους, αλλά και του ότι ο συνεδριακός τουρισμός – σε συνδυασμό με την προσπάθεια που έχει δρομολογηθεί για την καθιέρωση της Αθήνας ως city break προορισμού – μπορεί να τονώσει σημαντικά την τουριστική κίνηση, η ΕΞΑ-Α επισημαίνει ότι δεν πρέπει να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Η μέχρι σήμερα έλλειψη του Συνεδριακού Κέντρου, αναμφισβήτητα μειώνει την αποτελεσματικότητα όλων των ενεργειών προβολής και προώθησης της Αθήνας- Αττικής, στις διεθνείς αγορές.

Η Ε.Ξ.Α-Α, τονίζει επίσης πως δεν αρκεί η αναβαθμισμένη συνεδριακή προσφορά της Αθήνας σε συνεδριακούς χώρους εντός ξενοδοχείων, ούτε η αναβαθμισμένη εικόνα της πρωτεύουσας – με αφορμή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό που θα αναδείξει την Αττική ως συνεδριακό προορισμό, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου, τουλάχιστον 40.000 τ.μ. και 3.000 έως 4.000 θέσεων, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της συνεδριακής λειτουργίας και ανάπτυξης του προορισμού, αλλά και μια σημαντική παραγωγική επένδυση που θα επιφέρει πολύ σοβαρά ανταποδοτικά οφέλη και προσδοκίες, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Παράλληλα είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός γραφείου διεκπεραίωσης -από τον ΕΟΤ ίσως ή άλλον φορέα – αιτημάτων για την παραχώρηση χώρων ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και μουσείων για συνεδριακές εκδηλώσεις. Η αδυναμία έγκαιρης ικανοποίησης ανάλογων αιτημάτων έχει πολλές φορές λειτουργήσει ως αιτία για να χαθούν μεγάλα συνέδρια για την Αττική.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024