Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΕρώτηση Γ. Μπανιά για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πρέβεζας
Προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Ανάπτυξης

Ερώτηση Γ. Μπανιά για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πρέβεζας

Όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Ανάπτυξης ο βουλευτής κ. Γ. Μπανιάς, το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με την από 7-10-2006 πράξη του προέδρου του […]

Όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουριστικής Ανάπτυξης ο βουλευτής<...> κ. Γ. Μπανιάς, το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας με την από 7-10-2006 πράξη του προέδρου του με θέμα “Πρόσκληση εκδήλωσης δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) Πρέβεζας”, την υπ`αριθμόν 63/ 21-06-2007 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής Νομού Πρέβεζας με θέμα “Κατακύρωση αποτελέσματος του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Πρέβεζας μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης” και την υπ` αριθμόν 70/ 13/08/2008 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής με θέμα “Μαρίνα Πρέβεζας” μεθοδεύει την παραχώρηση του εσωτερικού τμήματος του λιμανιού της Πρέβεζας που προορίζεται για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής και ψαράδικων σε ιδιώτη.

“Όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες αλιείς της Πρέβεζας τυχόν ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πρέβεζας θα οδηγήσει τον κλάδο τους σε μαρασμό και πτώχευση. Παράλληλα οι επαγγελματίες σκαφών αναψυχής άνευ πληρώματος του Νομού Πρέβεζας τονίζουν ότι καθημερινά πολλοί συνάδελφοι τους αναγκάζονται να στραφούν σε άλλα λιμάνια (Λευκάδας, Παλαιρού, Βόνιτσας, Κέρκυρας) λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με το θέμα του λιμανιού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τουρίστες να μεταφέρονται στα παραπάνω λιμάνια, γεγονός που έχει άμεσες επιπτώσεις τόσο στον κλάδο τους, όσο και στην κοινωνία της Πρέβεζας, η οποία είναι συνδεδεμένη και απόλυτα εξαρτημένη από το λιμάνι της.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
– Έχουν γνώση των μεθοδεύσεων που ακολουθεί το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού;
– Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, προκειμένου να σταματήσουν άμεσα όλες οι μεθοδεύσεις που γίνονται με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Πρέβεζας;
– Τι μέτρα προτίθεται να λάβουν, ώστε να αποτραπούν παρόμοιες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης στο μέλλον;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024