Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ ΣΣΕ από ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ δεν αφορά τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ
Τουριστικά καταλύματα

Η ΣΣΕ από ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ δεν αφορά τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ

Διευκρινήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ', προς τους επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” εξέδωσε προς τα μέλη της διευκρινιστικό κείμενο σχετικά την πρόσφατα υπογραφείσα (8 Φεβρουαρίου) Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ. Σε αυτό αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Όπως είναι γνωστό, οι Συλλογικές Συμβάσεις δεσμεύουν κατ’αρχήν μόνον τους εργοδότες και μισθωτούς που είναι μέλη των συνδικαλιστικών Οργανώσεων οι οποίες έχουν συμβληθεί για την σύναψη της σχετικής ΣΣΕ (άρθρο 8 του Ν. 1876/90). Για την δέσμευση απαιτείται να είναι μέλος και ο εργοδότης και ο μισθωτός.

Άρα η ΣΣΕ μεταξύ ΣΕΤΚΕ και ΠΟΕΕΤ, δεν αφορά επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων που δεν είναι μέλη Συλλόγων – Ομοσπονδιών της ΣΕΤΚΕ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”, δεν ανήκει στη ΣΕΤΚΕ και τα μέλη της δεν δεσμεύονται από τη συγκεκριμένη ΣΣΕ, που αυξάνει το μισθολογικό κόστος μέχρι και 70%.

Παράδειγμα 1: Έστω ότι μια επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων προσλαμβάνει εποχιακή ρεσεψιονιστ, με 10ετή προϋπηρεσία, απόφοιτο Τουριστική σχολής και παντρεμένη.

Αν ο επιχειρηματίας είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ, τότε ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός που πρέπει να καταβάλλει, είναι 1.100 ευρώ, συν ειδικές επιβαρυντικές δεσμεύσεις επαναπρόσληψης – απόλυσης – αποζημίωσης δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, συν τις ανάλογες εργοδοτικές εισφορές.

Αν ο επιχειρηματίας ΔΕΝ είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ, τότε ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός που πρέπει να καταβάλλει, είναι 650 ευρώ, χωρίς ειδικές επιβαρυντικές δεσμεύσεις επαναπρόσληψης – απόλυσης – αποζημίωσης δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, συν τις αναλογικά μικρότερες εργοδοτικές εισφορές.

Παράδειγμα 2: Για περίπτωση πρόσληψης καθαρίστριας με 10 χρόνια προϋπηρεσίας, είναι αντίστοιχα 1.006 ευρώ, αν ο επιχειρηματίας είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ, ενώ 650 ευρώ, αν δεν είναι μέλος Συλλόγου που ανήκει σε Ομοσπονδία της ΣΕΤΚΕ”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024