Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜ. Κόνσολας: 'Μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τα τουριστικά καταλύματα με ευέλικτες και άμεσες διαδικασίες'
Τουριστικά καταλύματα

Μ. Κόνσολας: 'Μη επιστρεπτέα προκαταβολή για τα τουριστικά καταλύματα με ευέλικτες και άμεσες διαδικασίες'

Η συγκεκριμένη δράση θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) που ανέρχονται καταρχήν σε 350 εκατ. ευρώ, ποσό που στη συνέχεια θα μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τη ζήτηση.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με απάντησή του στην πρόταση που είχε καταθέσει από τις 23 Απριλίου 2021, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για την οικονομική ενίσχυση των τουριστικών καταλυμάτων σε αυτή τη φάση επανεκκίνησης, αναφέρει ότι θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη στοχευμένης δράσης μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ειδικά για αυτές τις επιχειρήσεις.

Ουσιαστικά, θα δοθεί με τη μορφή επιχορήγησης στα τουριστικά καταλύματα, μέρος του κεφαλαίου κίνησης που χρειάζονται για την αγορά πρώτων υλών προκειμένου να γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας τους.

Η συγκεκριμένη δράση θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) που ανέρχονται καταρχήν σε 350 εκατ. ευρώ, ποσό που στη συνέχεια θα μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τη ζήτηση.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση σε ποσοστό κατά μέγιστο 5% του Κύκλου Εργασιών αυτής στο έτος 2019. Ξεχωριστή μέριμνα θα ληφθεί για τις επιχειρήσεις που για διάφορους λόγους δεν είχαν κύκλο εργασιών στο έτος 2019. Στόχος είναι η γρήγορη απόδοση των χρημάτων στις επιχειρήσεις και μέσω αυτών στην αγορά. Για τον λόγο αυτό, θα υπάρξουν άμεσες και ευέλικτες διαδικασίες αξιολόγησης.

Είναι δεδομένο ότι η επιχορήγηση αυτή θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη.

Δικαιούχοι της μη επιστρεπτέας προκαταβολής θα είναι:

  • όσοι δραστηριοποιούνται ενεργά και επί της ουσίας (Κύριος ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα) ως τουριστικές επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας
  • όσοι λειτουργούν νόμιμα
  • όσοι έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία
  • όσοι απασχολούσαν το έτος 2019 προσωπικό με μισθωτή εργασία και προτίθενται να λειτουργήσουν και να απασχολήσουν προσωπικό με μισθωτή εργασία και το έτος 2021
  • όσοι θα διαθέσουν την ληφθείσα επιχορήγηση σε λειτουργικές δαπάνες επανέναρξης δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Απριλίου 2021 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει: “Η κυβέρνηση αξιολογεί και αποδέχεται ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν στόχο να διευκολύνουν τα τουριστικά καταλύματα στην προσπάθεια επανεκκίνησης και ανοίγματος του τουρισμού. Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί σε αυτή τη συγκυρία, η επανεκκίνηση εξαρτάται από τη ρευστότητα και μέσα από αυτή τη δράση οι επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν άμεσα και γρήγορα. Τώρα ο στόχος είναι να προκηρυχθεί μέσα στο Μάιο η συγκεκριμένη δράση, όσο το δυνατόν πιο σύντομα”.

Απάντηση ΕΤΠΑ Με Αρ.πρωτ. 52437 Της ΕΡ 6261 23-4-21

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024