Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΜάνος Κόνσολας: Ενίσχυση ενεργειακής αναβάθμισης μικρών ξενοδοχείων μέσω Υπουργικής Απόφασης
Τουριστική Πολιτική

Μάνος Κόνσολας: Ενίσχυση ενεργειακής αναβάθμισης μικρών ξενοδοχείων μέσω Υπουργικής Απόφασης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Κόνσολα για χρηματοδότηση ενεργειακής αναβάθμισης μικρών ξενοδοχείων έφερε αποτέλεσμα.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την ανάγκη χρηματοδότησης δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων, κάτω των τριών αστέρων, έφερε αποτέλεσμα.

Ο αρμόδιος υπουργός, κ. Παπαθανάσης, σε έγγραφη απάντησή του και ενημέρωση προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, περιλαμβάνονται δράσεις που χρηματοδοτούν έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα (συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών καταλυμάτων).

Οι παρεμβάσεις που θα τύχουν ενίσχυσης αφορούν σε εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιριακών υποδομών, καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής και διανομής ενέργειας (ηλεκτρικής και θερμικής).

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος και σε συστήματα μέσω τουλάχιστον μεσαίας κλίμακας ανακαίνιση που οδηγούν στη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου ή σε τουλάχιστον 30% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανάσης, ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι οι σχετικές προσκλήσεις θα εκδοθούν αφού πρώτα γνωστοποιηθεί ο σχετικός προγραμματισμός του Υπουργείου Ενέργειας προκειμένου να μην υπάρχουν επικαλύψεις.

Ο κ. Κόνσολας, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση είχε επισημάνει ότι τα μικρά ξενοδοχεία, κάτω των τριών αστέρων, αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που χρήζουν άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης σε ό, τι αφορά στις εγκαταστάσεις τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024