Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΧρηματοδοτικά προγράμματα για μικρά ξενοδοχεία έως τριών αστέρων ζητά ο Μάνος Κόνσολας
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Χρηματοδοτικά προγράμματα για μικρά ξενοδοχεία έως τριών αστέρων ζητά ο Μάνος Κόνσολας

konsolas

Ο κ. Κόνσολας ρωτά για το σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τα διαθέσιμα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία για την αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων κάτω των τριών αστέρων.

Το άνοιγμα προσκλήσεων στο νέο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση δράσεων για την ανακαίνιση, την ενεργειακή αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρών  ξενοδοχείων, κάτω των τριών αστέρων, ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία από το μητρώο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τα μικρά αυτά ξενοδοχεία έως τριών αστέρων, αντιπροσωπεύουν το 74% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

Τα ξενοδοχεία αυτά που αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, χρήζουν άμεσης αναβάθμισης σε ότι αφορά στις εγκαταστάσεις τους, αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το ζήτημα είναι ότι οι εργασίες ανακαίνισης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αλλά και η ενεργειακή τους αναβάθμιση, απαιτούν χρηματοδοτικά εργαλεία, όμως, μέχρι σήμερα, στις προσκλήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, δεν υπάρχει πρόβλεψη για μια στοχευμένη αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων κάτω των τριών αστέρων.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε αυτά τα μικρά ξενοδοχεία να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση που θα τους επιτρέψει να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες τους.

Αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την αναβάθμιση του συνολικού τουριστικού προϊόντος της χώρας, για την επένδυση στην ποιότητα, αλλά και προϋπόθεση για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024