Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό την Α. Γκερέκου
Συγχώνευση των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης

Νέος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο Παύλος Γερουλάνος με υφυπουργό την Α. Γκερέκου

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος είναι ο νέος υπουργός του (ενιαίου πλέον) Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με υφυπουργό την κα Aντζελα Γκερέκου. Το Ε` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έκρινε…

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος είναι ο νέος υπουργός του (ενιαίου πλέον) Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με υφυπουργό την κα Aντζελα Γκερέκου.<...> Το Ε` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Κωνσταντίνου Μενουδάκου, έκρινε νόμιμα -με ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις- τρία σχέδια Προεδρικού Διατάγματος, που υπογράφονται από τον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου, και με τα οποία συγχωνεύονται και συγκροτούνται υπουργεία. Έτσι, τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης συγχωνεύονται σε Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ποιος είναι ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College. Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.

Πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays. Υπήρξε συνεργάτης του κ. Grevile Janner, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρείας από το 1994 έως το 1998.

Την περίοδο 1999 – 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnger International.

Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως το 8ο Συνέδριο. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Λάρα Μπαράζι-Γερουλάνου και έχει δύο παιδιά, την Τατιάνα και την Αλεξάνδρα.

Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται από 14 υπουργεία με αντίστοιχο αριθμό υπουργών, ενώ υπάρχει ένας ακόμα υπουργός, ο Χάρης Παμπούκης, υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργό χωρίς χαρτοφυλάκιο. Επίσης στην κυβέρνηση μετέχουν 22 υφυπουργοί. Από το σύνολο των 36 υπουργών και υφυπουργών 24 μετέχουν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση με μόνο 12 να έχουν προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία. Μετέχουν επίσης εννέα γυναίκες από τις οποίες οι 5 είναι υπουργοί και οι 4 υφυπουργοί ενώ υπάρχουν και πέντε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης γίνεται σήμερα στις 11 το πρωί, ενώπιον του Προέδρου Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023