Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΕΟΤ προάγει την τέχνη – Ξενοδοχεία ‘μουσεία’ προτείνει ο ΣΕΤΕ

Ο ΕΟΤ προάγει την τέχνη – Ξενοδοχεία ‘μουσεία’ προτείνει ο ΣΕΤΕ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί τις προθέσεις του για συνδυασμό του τουρισμού με τον πολιτισμό και την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης μέσα από τις τουριστικές δραστηριότητες, αλλά […]

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί τις προθέσεις του για συνδυασμό του τουρισμού με τον πολιτισμό<...> και την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης μέσα από τις τουριστικές δραστηριότητες, αλλά και από την τουριστική πολιτική.
Η πρώτη του ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή παρουσιάστηκε εχθές στα γραφεία του Οργανισμού από τον γενικό γραμματέα κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο και την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου κα. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.
Ο ΕΟΤ<.> έγινε ο χορηγός της επετειακής έκδοσης για τα 100 χρόνια της Εθνικής Πινακοθήκης που αποτελεί και το πρώτο επίσημο ημερολόγιο του Οργανισμού για το 2000.
Η κα. Λαμπράκη Πλάκα παρουσιάζοντας την έκδοση αυτή τόνισε την εξαιρετική ευκαιρία που αποτελούν τέτοιες ενέργειες για την ενημέρωση των ξένων επισκεπτών της χώρας μας ότι ο πολιτισμός που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα συνεχίζεται και στην σύγχρονη Ελλάδα και οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατοικούν απλώς συμπτωματικά στον ίδιο τόπο με τους αρχαίους Έλληνες.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) κ. Σπύρος Κοκοτός αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα εξήρε μεν ενέργειες σαν και την παραπάνω, τόνισε όμως ότι στα υπόγεια των ελληνικών μουσείων υπάρχουν αναρίθμητα ευρήματα ‘δεύτερης ποιότητας’ -σύμφωνα με τους ιθύνοντες- για τα οποία δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος να εκτεθούν (πρόβλημα χώρου αντιμετωπίζει και η Εθνική Πινακοθήκη σύμφωνα με την κα Πλάκα). Ο κ. Κοκοτός πρότεινε ότι πολλοί ξενοδόχοι που διαθέτουν τους απαιτούμενους χώρους στις επιχειρήσεις τους, έχουν το μεράκι και είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν την ευθύνη και να παρέχουν τις απαιτούμενες εγγυήσεις θα μπορούσαν να μετατρέψουν κάποιες αίθουσές τους σε εκθεσιακούς χώρους υψηλής ποιότητας προς τέρψη και ενημέρωση των επισκεπτών τους οι οποίοι αλλιώς δεν θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία άλλη πλευρά της Ελλάδας, αρχαίας και σύγχρονης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ημερολόγιο εκδίδεται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, μόνο 4.000, από τα οποία τα 2.000 θα κρατήσει η Πινακοθήκη και τα άλλα 2.000 ο ΕΟΤ ο οποίος θα τα διανείμει σε κρατικούς οργανισμούς και φορείς, αλλά και στα γραφεία του στο εξωτερικό. Όσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις που θα θελήσουν να δωρίσουν κάποια αντίτυπα σε διακεκριμένους πελάτες τους ή συνεργάτες τους από το εξωτερικό, θα πρέπει εγκαίρως να δηλώσουν την επιθυμία τους για να τα εξασφαλίσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024