Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ ΕΟΤ στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Ο ΕΟΤ στην Κοινωνία της Πληροφορίας

Πρόταση για την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος προώθησης e-business σκοπεύει να υποβάλλει ο ΕΟΤ στο πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεχνολογικής πλατφόρμας με σκοπό την […]

Πρόταση για την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος προώθησης e-business σκοπεύει να υποβάλλει ο ΕΟΤ στο πρόγραμμα<...> Κοινωνία της Πληροφορίας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεχνολογικής πλατφόρμας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε πολίτες, επιχειρήσεις και γενικά επισκέπτες μέσω αμφίδρομης επικοινωνίας. Θα συμπεριλαμβάνει την ανάπτυξη τεχνολογικής πλατφόρμας, που μεταξύ άλλων θα δίνει παροχή υπηρεσιών διαθεσιμότητας σε κλίνες των ελληνικών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και κρατήσεων μέσα από πολυκαναλικά συστήματα επικοινωνίας, τρόπο μετάβασης, εναλλακτικό κόστος μετάβασης κ.λπ. Οι εφαρμογές αυτές, μεταξύ άλλων, θα επιστρέψουν στους επισκέπτες να επιλέγουν τον τρόπο μετάβασης και παραμονής τους στον προορισμό που επιλέγουν για διακοπές τους. Θα υπάρχουν σημεία πληροφόρησης και Infokiosk, παράλληλα θα επιδιωχθεί η ψηφιοποίηση όλων των στοιχείων πληροφόρησης που χρειάζεται ένας τουρίστας.

Οι υπηρεσίες αυτές e-business προσφέρονται από δικτυακούς τόπους άλλων τουριστικών προορισμών (Ισπανία, Μάλτα κ.λπ.) αξιοποιώντας την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας τους.

Ταυτόχρονα, θα επιτρέψει τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το προφίλ του χρήστη. Δηλαδή θα συγκεντρωθούν πληροφορίες, ποιες περιοχές του δικτυακού τόπου παρουσιάζουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και θα εξαχθούν συμπεράσματα, αναφορικά με τις προτιμήσεις τους, έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί η παρουσίαση κάποιων τμημάτων για τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα του δικτυακού τόπου του ΕΟΤ.

Για τα προγράμματα αυτά θα χρειαστεί η συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς της τουριστικής ανάπτυξης, Νομαρχίες και Περιφέρειες. Στην αρχή θα γίνει μια πιλοτική εφαρμογή βάσει ενός σχεδιασμού, μια πλατφόρμα, της οποίας ο σχεδιασμός θα εγκριθεί μετά από διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα θα προταθεί για χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ για να ενταχθεί στο Μέτρο 3.1. της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024