Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠλήθος κόσμου στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης
Συνεστίαση και απονομή βραβείων

Πλήθος κόσμου στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η 13η συνεστίαση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης στο ξενοδοχείο “Grand Hotel Palace” στη Θεσσαλονίκη και παράλληλα η τελετή απονομής βραβείων. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στους διευθυντές ξενοδοχείων και σε όλο τον ελληνικό κόσμο του τουρισμού, η οποία στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή και υψηλών προσκεκλημένων…

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η 13η συνεστίαση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης στο ξενοδοχείο “Grand Hotel Palace” στη Θεσσαλονίκη<...>και παράλληλα η τελετή απονομής βραβείων. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στους διευθυντές ξενοδοχείων και σε όλο τον ελληνικό κόσμο του τουρισμού, η οποία στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή και υψηλών προσκεκλημένων. Ήταν μια βραδιά ανάμεσα σε ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στην παραγωγική διαδικασία και επάνω τους στηρίζεται ένα μεγάλο, αλλά και πολύ σημαντικό μέρος της επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού. Ανθρώπους οι οποίοι συμβάλλουν στην ενίσχυση του τουρισμού στην χώρα μας, που φέρνουν εισόδημα-συνάλλαγμα στην χώρα και οι οποίοι δημιουργούν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για όλες τις ελληνίδες και όλους τους έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Παναγιώτης Νικολαΐδης, πρόεδρος του συλλόγου, τονίζοντας ότι “ο τουρισμός και η ανάπτυξή του είναι υπόθεση κοινή για εμάς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ο τομέας της φιλοξενίας ταυτίζεται απόλυτα με την εικόνα της χώρας μας, η οποία ταξιδεύει στο εξωτερικό μέσω και της ξενοδοχειακής δραστηριότητας. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των θετικών εντυπώσεων και εμπειριών που παίρνει πίσω μαζί του ο επισκέπτης οφείλεται στις υπηρεσίες και στα καινοτόμα προϊόντα που παρέχουν οι τουριστικές επιχειρήσεις”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός ανάπτυξης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για θέματα τουρισμού, ο οποίος ευχαρίστησε το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης για την πρόσκληση, επισημαίνοντας πως “όλοι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πως ο τουρισμός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες στην χώρα μας και εντάσσεται στους πλέον δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ο τουρισμός αποτελεί πεδίο δράσης πολλών διαφορετικών κλάδων, κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Είναι μια δραστηριότητα που φέρνει κοντά διαφορετικούς πολιτισμούς, αντιλήψεις και κουλτούρες. Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για το κέντρο και την περιφέρεια, δίνοντας ζωή και πλούτο σε περιοχές που στερούνται παραγωγικών δυνατοτήτων. Το όραμα της κυβέρνησης θέλει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος για όλους τους πολίτες, θέλει τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, την προστασία των πολιτιστικών χαρακτηριστικών και τη συνέχιση της παράδοσης και θέλει οι επισκέπτες της Ελλάδας να λειτουργούν ως ο πιο αποτελεσματικός πρεσβευτής της χώρας μας στην πατρίδα τους. Ο τουρισμός είναι η ίδια η Ελλάδα, είναι εθνική μας υπόθεση, είναι η ταυτότητα μας”.

Ο κ. Θωμάς Γκουντάντσης, διευθυντής του ΕΟΤ Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε με τη σειρά του ότι “ο τουρισμός διαφοροποιείται και εκδηλώνονται νέες τάσεις ζήτησης που διαμορφώνουν νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και σχηματίζουν καινούριες πελατειακές ομάδες. Αν αρκεστούμε στα παραδοσιακά πλεονεκτήματα και στα αριθμητικά δεδομένα, τα αποτελέσματα δεν θα αντιστοιχούν στις προσδοκίες και σε ανάλογα οφέλη, όπως αύξηση των εισερχομένων πόρων και δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Ήδη γνωρίζουμε ότι για το 2007 η αύξηση των εσόδων ήταν πολύ μικρότερη από την αύξηση των αφίξεων. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα στον τουρισμό πρέπει να αποτελεί και αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα. Και στο κομμάτι αυτό της ποιότητας ο ξενοδοχειακός κόσμος δίνει ήδη πολλά, αλλά έχει ακόμα περισσότερα να δώσει”.

Η κα Ολυμπία Λαλούμη, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων παράλιας Κατερίνης – Πιερίας ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή της για το 2007 είχε μια μικρή αύξηση μόνο και ότι υπάρχει σχετική αισιοδοξία για τις αφίξεις του 2008 και για τον λόγο αυτό αποτελεί πλέον προτεραιότητά μας η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με κινητήριους μοχλούς τις νέες τεχνολογίες και την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, έτσι ώστε να υπάρξει εξασφάλιση της αμεσότητας στις συναλλαγές και στην ταχεία πληροφόρηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά και βελτίωση της μελλοντικής βάσης του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Οι κ.κ. Αθανάσιος και Σπύρος Μαμαδάς, επιχειρηματίες του ξενοδοχείου “Porto Palace” στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βραβεύτηκαν από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας- Θράκης με το βραβείο της επιχειρηματικότητας για τη λειτουργία του ποιοτικού ξενοδοχείου τους, το οποίο αναβαθμίζει το ξενοδοχειακό δυναμικό της πόλης, ανέφεραν ότι η ποιότητα στον τουρισμό πρέπει να αποτελεί και αποτελεί τη βασική τους προτεραιότητα και για το λόγο αυτό θα επενδύουν στη γνώση, στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στη βελτίωση της μελλοντικής βάσης του ανθρώπινου ξενοδοχειακού δυναμικού και με τη συνεργασία του Συλλόγου.

Τέλος, ο κ. Απόστολος Νικολακάκης της εταιρίας «Κλιμαμηχανική» τιμήθηκε με τον έπαινο της άριστης συνεργασίας από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας- Θράκης. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι για τη βελτίωση των υπηρεσιών του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, στην ποιότητα και στην καινοτομία και σε αυτά συμβάλλει μαζί με τους ξενοδόχους και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Νικολαίδης και το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχήθηκε σε όλους τους συναδέλφους και σε όλο τον Ελληνικό κόσμο του τουρισμού, υγεία, ευημερία και το 2008 να είναι μια καλύτερη τουριστική χρονιά για όλη την Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024