Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροσπάθειες τόνωσης του τουρισμού από την Περιφέρεια Α. Μακεδονίας και Θράκης

Προσπάθειες τόνωσης του τουρισμού από την Περιφέρεια Α. Μακεδονίας και Θράκης

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Περιφέρεια του, καθώς όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα […]

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα<...> αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Περιφέρεια του, καθώς όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης `Philoxenia`, “το 2005 η τουριστική κίνηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σημειώσει μικρή αύξηση, της τάξης του 2%-3% σε σχέση με φέτος”. Μάλιστα, στήριξε την εκτίμηση του αυτή στο μεγάλο “ατού” της διεθνούς προβολής της χώρας μας κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όσον αφορά στην φετινή τουριστική σεζόν, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι “θα κλείσει κοντά στα περσινά επίπεδα, παρουσιάζοντας ενδεχομένως μόνο μικρή μείωση, της τάξης του 2%, σε σχέση με πέρυσι”.

Επίσης, στα πλαίσια της συνέντευξης, ο κ. Αγγελόπουλος αποκάλυψε και δύο σημαντικές πρωτοβουλίες, που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια, προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, εντός εικοσαημέρου αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη διοργάνωση ράλι αυτοκινήτου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο έχει ως στόχο να συγκεντρώσει στην περιοχή 45 πληρώματα αγωνιστικών οχημάτων και πάνω από 1.000 επισκέπτες. Το πρώτο ράλι, που θα περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές, προβλέπεται να γίνει εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν και συγκεκριμένα τον Μάιο – Ιούνιο του 2005, εφόσον όλα εξελιχθούν βάσει προγραμματισμού. Επίσης, η Περιφέρεια σχεδιάζει τη διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου και ήδη μελετά ενδεχόμενες διαδρομές στην περιοχή Νέστου – Έβρου.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι η περιφέρεια έχει εκπονήσει μελέτη για τη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης και προβολής των τουριστικών προορισμών της περιοχής, ενώ εξετάζει και τη δημιουργία παρατηρητηρίων τουρισμού. Αναφερόμενος γενικά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας, ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι στόχος είναι το “άνοιγμα” ή η περαιτέρω διείσδυση στις αγορές της ανατολικής Ευρώπης, μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προβολής, αλλά και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής γενικά στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης”.

“Κάναμε ένα βήμα διεθνούς προβολής, κλείνοντας ένα μπανεράκι στην ιστοσελίδα του CNN και του ΒΒC κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και μπορώ να πω ότι είχαμε θαυμάσια επισκεψιμότητα, η οποία μας έκανε γνωστούς σε κάποιες χιλιάδες ατόμων, σε κάθε γωνιά της γης”, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η Ολυμπιάδα δεν μας έδωσε αυτό που όλοι ελπίζαμε. Η σεζόν μας ήταν συγκεκριμένη και μια μικρή επιμήκυνση που είχαμε, δεν γεφύρωσε τη διαφορά”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι “χρειάζεται ένα `master plan` για τον τουρισμό, το οποίο θα ανανεώνεται ανάλογα με τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα στην τουριστική βιομηχανία προσέλκυσης επισκεπτών”. Επίσης, ο κ. Αγγελόπουλος εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι “θα βρεθεί έστω και προσωρινή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την κατάργηση της βίζας των Τούρκων για ορισμένο χρονικό όριο”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το πρόβλημα έγινε κατανοητό από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ελπίζουμε ότι θα δοθεί μια λύση, ώστε να αυξηθεί η κίνηση, γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους γείτονές μας να μας επισκεφτούν, π.χ., για τριήμερες διακοπές στην περιφέρειά μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024