Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε ελέγχους για την ύπαρξη ή μη ναυαγοσωστών στις παραλίες προχωρά το ΥΕΝ

Σε ελέγχους για την ύπαρξη ή μη ναυαγοσωστών στις παραλίες προχωρά το ΥΕΝ

Εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, να ελέγξει εάν οι υποχρεούμενοι να προσλάβουν ναυαγοσώστες σε οργανωμένες ή μη παραλίες για την προστασία των λουομένων στη θάλασσα έχουν συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα νόμο και ακολούθως οι Λιμενικές Αρχές να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί με την εν λόγω υποχρέωση, έδωσε…

Εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, να ελέγξει εάν οι υποχρεούμενοι να προσλάβουν ναυαγοσώστες σε οργανωμένες ή μη παραλίες<...>για την προστασία των λουομένων στη θάλασσα έχουν συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα στον ισχύοντα νόμο και ακολούθως οι Λιμενικές Αρχές να επιβάλλουν αυστηρές κυρώσεις σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί με την εν λόγω υποχρέωση, έδωσε χτες ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Από τον έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σχετικά με το εάν έχουν συμμορφωθεί οι αρμόδιοι φορείς και έχουν προσλάβει ναυαγοσώστες που ανάλογα την περίπτωση είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, τα Λιμενικά Ταμεία, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου ή ιδιώτες, προέκυψε ότι:

  • Οι παραλίες που έχουν χαρακτηρισθεί ως πολυσύχναστες και ως εκ τούτου έχουν υποχρέωση να προσλάβουν ναυαγοσώστη ανέρχονται στις 496.
  • Από τις παραλίες αυτές, μέχρι σήμερα, δεν έχουν συμμορφωθεί οι 186 παραλίες, έχουν βεβαιωθεί 181 παραβάσεις στους φορείς εκμετάλλευσης, προκειμένου να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, ενώ για πέντε (5) παραλίες διεκδικείται δικαστικά η ιδιότητα του φορέα εκμετάλλευσης.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στα πλαίσια εκστρατείας για την αποφυγή θλιβερών περιστατικών στις θάλασσες, ειδικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, εξέδωσε βασικές οδηγίες οι οποίες πρέπει να τηρούνται από τους λουόμενους.

Βασικός στόχος του ΥΕΝ είναι η μείωση των ατυχημάτων και ειδικά του αριθμού των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους κολυμπώντας στις ελληνικές θάλασσες. Πέρσι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας έχασαν τη ζωή τους 241 άτομα συνολικά από πνιγμό όταν κολυμπούσαν.

Ακολουθεί συγκεντρωτικός πίνακας αριθμού παραλιών που δεν έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωση πρόσληψης ναυαγοσώστη

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

Διάφοροι(ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, πλαζ, κλπ)

05

05

Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης

162

162

Λιμενικά Τ αμεία*

10

10

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού**

04

04

Κτηματική Υ πηρεσία

—-

Διεκδικείται δικαστικά η εκμετάλλευση

05

ΣΥΝΟΛΟ

186

181

* Στην κατηγορία περιλαμβάνονται και οι παραλίες που έχουν παραχωρηθεί από ΟΤΑ σε νομικά πρόσωπα ή ιδιώτες.

** Στην κατηγορία περιλαμβάνονται και οι παραλίες που έχουν παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ σε νομικά πρόσωπα ή ιδιώτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024