Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣπηλιωτόπουλος: Η αναβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας δεν είναι τυχαία
Διεθνής έκθεση MITT

Σπηλιωτόπουλος: Η αναβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας δεν είναι τυχαία

Η Ελλάδα συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στην έκθεση MITT, αλλά φέτος η παρουσία της είναι αναβαθμισμένη και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η αναβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας, εξήγησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας προχτές στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου της έκθεσης, “έχει να κάνει με τις εμπορικές προοπτικές που διαγράφονται στο πλαίσιο των δεσμών…

Η Ελλάδα συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια στην έκθεση MITT, αλλά φέτος η παρουσία της είναι αναβαθμισμένη και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η αναβαθμισμένη παρουσία της Ελλάδας, εξήγησε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας<...>προχτές στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου της έκθεσης, “έχει να κάνει με τις εμπορικές προοπτικές που διαγράφονται στο πλαίσιο των δεσμών που μας συνδέουν τόσο σε κοινωνικό – οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων. Επίσης, έχει να κάνει με τη γενικότερη στρατηγική μας, που υπαγορεύει στην Ελλάδα τη συμμετοχή της σε κάθε σημαντικό ραντεβού του Παγκόσμιου Τουρισμού”.

“Ο Τουρισμός” τόνισε “μπορεί να αποτελέσει μία ακόμα γέφυρα ούτως ώστε η Ρωσία και η Ελλάδα να σταθούν δίπλα-δίπλα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών”. Στο πλαίσιο της ελληνικής προβολής στη Ρωσία το Υπουργείο προγραμματίζει μια σειρά στρατηγικών δράσεων, που περιλαμβάνουν πολλά ταξίδια ενημέρωσης Ρώσων επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων σε πολλούς προορισμούς της χώρας μας.

Μέσα στο 2008 αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία στην Ελλάδα έως 30%. Με δεδομένο ότι βιώνουμε μια κορυφαία στιγμή στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εκτιμά ότι “ανοίγονται πλέον διάπλατα οι δρόμοι για στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία και στον τομέα του Τουρισμού”. Ήδη, στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ρωσική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συζήτησε με τον Πρόεδρο Πούτιν στο Κρεμλίνο και θέματα τουριστικής συνεργασίας.

“Η Ελλάδα” υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, “είναι έτοιμη να εισέλθει με δυναμικό τρόπο στον παγκόσμιο χάρτη, ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς στον κόσμο. Η προσπάθεια αυτή, αποτελεί αγώνα ζωτικής σημασίας, που πρέπει να τον δώσουμε με επιθετικούς ρυθμούς και διάθεση από το πρώτο λεπτό, σημαδεύοντας το καλάθι από όλα τα σημεία της ρακέτας. Και φυσικά, η μπασκετική ορολογία δεν είναι τυχαία εδώ, όπου το μπάσκετ έχει μεγάλη δημοφιλία και μεγάλοι διεθνείς Έλληνες παίκτες διαπρέπουν κάνοντάς μας υπερήφανους. Οι μπάλες και οι μπασκέτες που κοσμούν το περίπτερό μας φέρουν την αυθεντική σφραγίδα της Euroleague, και είναι οι ίδιες μπάλες και οι ίδιες μπασκέτες μέσα από τις οποίες οι ελληνικές ομάδες δίνουν κάθε χρόνο τη μάχη τους για να διατηρήσουν τη χώρα μας στην αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.

Την ίδια μάχη δίνει φέτος και ο ελληνικός τουρισμός. Μέσα από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο και μέσα από το θέαμα ενός αθλήματος που καθηλώνει, περνάει το μήνυμα της αληθινής εμπειρίας και πετυχαίνει τρίποντο στην προβολή της Ελλάδας. “Μια προβολή επεσήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “που θα ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο αφού, για τους 4 αυτούς μήνες, θα γίνει σε χώρες όπου οι περισσότερες από αυτές, αποτελούν βασικές αγορές, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αναδυόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ, η Πολωνία, αλλά και ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία και η Κροατία”.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει υιοθετήσει νέο πρόσωπο, νέα εικόνα, νέο μοντέλο. Ένα μοντέλο σύγχρονο, βιώσιμο, μοντέρνο, που όμως δεν χάνει την ταυτότητα της ελληνικής παράδοσης. Ένα μοντέλο Τουρισμού που καθρεφτίζει την ίδια την Ελλάδα του εικοστού πρώτου αιώνα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός, κλείνοντας την ομιλία του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024