Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΥΝ: Ο «στρατηγός» `Ανεμος ξαναχτυπά
Τμήμα Οικολογίας της Νεολαίας του ΣΥΝ

ΣΥΝ: Ο «στρατηγός» `Ανεμος ξαναχτυπά

Μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη απέδωσαν τις αποκλειστικές ευθύνες στον άνεμο. Ήταν δηλαδή αυτός που με τα πολύ δυνατά Μποφόρ του και με την […]

Μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη απέδωσαν τις αποκλειστικές ευθύνες στον άνεμο. Ήταν δηλαδή αυτός που με τα πολύ δυνατά Μποφόρ του και με την ακατάπαυστη πνοή του, που προκάλεσε<...>όλες τις πυρκαγιές και δεν επέτρεψε τον ανθρώπινο παράγοντα να παρέμβει. “Δεν έγινε”, όπως υπογραμμίζει το Τμήμα Οικολογίας της Νεολαίας του ΣΥΝ, “ούτε λόγος για τις τεράστιες ελλείψεις της πυροσβεστικής και τη μηδαμινή πρόληψη, αλλά και για τα συμφέροντα των οικοπεδοφάγων στα καμένα. Το μόνο που ακούσαμε ήταν υποσχέσεις για την επόμενη χρονιά”.

Υποσχέσεις για πρόσληψη προσωπικού στην πυροσβεστική, για ενίσχυση των δασαρχείων και για πολλά άλλα που φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι δεν έγιναν.

Από τις πρώτες μέρες του φετινού καλοκαιριού ξέσπασαν δύο πυρκαγιές στην Αττική (Γλυκά Νερά, Υμηττός), που έκαψαν χιλιάδες στρέμματα περιαστικού πρασίνου. Αναζητώντας τα βαθύτερα αίτια, η Νεολαία του ΣΥΝ διαπιστώνει ότι στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής υπάρχουν γύρω στις 1.000 κατοικίες τύπου «αναψυκτηρίου» και άλλα 200 χιλιάδες στρέμματα διεκδικήσιμα και πολύ ελκυστικά για χτίσιμο. Επίσης, βλέποντας ότι επιτρέπεται ακόμη η εκτός σχεδίου δόμηση και ότι το χωροταξικό σχέδιο που ψηφιζόταν από την κυβέρνηση στη Βουλή εκείνες τις μέρες αφήνει παράθυρα στους εργολάβους να κάνουν τη «δουλειά» τους στις δασικές εκτάσεις, τότε, κύρια αιτία των πυρκαγιών σε εκείνες τις περιοχές, σύμφωνα με τον ΣΥΝ, δεν είναι ο άνεμος.

Κατηγορώντας την Κυβέρνηση για επίδειξη άγνοιας σε μια σειρά προτάσεων της Αριστεράς και κάνοντας λόγο για αντιπεριβαλλοντική πολιτική, που έχει ως επίκεντρο όχι το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αλλά την ελεύθερη παραχώρηση των δασών στους εργολάβους και τα συμφέροντα, η Νεολαία του Συνασπισμού επισημαίνει πως θα συνεχίσει να διεκδικεί μια πολιτική εστιασμένη στο περιβάλλον και να παλεύει για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024