Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Βουλγαράκη με το Εμπορικό Επιμελητήριο και τους ξενοδόχους Ν. Λέσβου
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση Βουλγαράκη με το Εμπορικό Επιμελητήριο και τους ξενοδόχους Ν. Λέσβου

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε την Κυριακή, 16 Μαρτίου, στη Μυτιλήνη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Γ. Ορφανό και τον […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε την Κυριακή, 16 Μαρτίου, στη Μυτιλήνη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Γ. Ορφανό και τον πρόεδρο<...>των ξενοδόχων του νησιού κ. Π. Αντωνίου. Στη συνάντηση που παρεβρέθηκαν, ο βουλευτής κ. Ι. Γιαννέλης και ο Νομάρχης κ. Π. Βογιατζής, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού.

«Συζητήσαμε τις αναπτυξιακές προοπτικές του Νομού, του Βορείου Αιγαίου συνολικά, όπως και τη δυνατότητα της αξιολόγησης των ποσοστών επιχορηγήσεων στα αναπτυξιακά κίνητρα, προκειμένου να αναπτυχθούν με τον πιο καλό τρόπο οι επενδύσεις στο νησί. Κάναμε μια εκτίμηση της κατάστασης με βάση τη διαμορφωθείσα από τη EUROSTAT πρόταση του 2003 και ερευνήσαμε τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσε να βελτιωθεί αυτή η εικόνα. Δρομολογήσαμε μια σειρά από συναντήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σ’ ένα βελτιωμένο αποτέλεσμα”. Δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βουλγαράκης, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε “σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γενικά και ειδικά ο Νομός χρειάζεται την άμεση υποστήριξη της Πολιτείας γιατί πράγματι υπάρχουν πάρα πολύ καλές προοπτικές, οι οποίες αν προσεγγιστούν με επίκεντρο την αναπτυξιακή διαδικασία μπορούν πράγματι να βοηθήσουν στην απογείωση του Νομού”.

«Εκθέσαμε στον κ. Υπουργό το αναπτυξιακό πρόβλημα, το οποίο βασικά είναι πρόβλημα του Βορείου Αιγαίου. Αρχικά πήραμε ορισμένες απαντήσεις. Συμφωνήσαμε να τα ξαναπούμε και πιστεύω να βγει κάτι καλό» ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Ορφανός.

“Εξαιρετικά εποικοδομητική” χαρακτήρισε τη συζήτηση ο πρόεδρος των ξενοδόχων Λέσβου, κ. Π. Αντωνίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μας προσγείωσε προκειμένου να απογειωθούμε για να σκεφτούμε και κάποιες προτάσεις που να τις φέρουμε στο Υπουργείο Αιγαίου. Σαν πρώτο θέμα έχουμε τη νησιωτικότητα και μετά ακολουθεί ο αναπτυξιακός νόμος και το χωροταξικό. Πιστεύουμε και με τις επόμενες συναντήσεις να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη υπέρ της Περιφέρειάς μας τα όσα συζητήσαμε».

«Αυτό που κατάλαβα από τη συζήτηση” ανέφερε ο βουλευτής Λέσβου κ. Ι. Γιαννέλης, “είναι ότι ο Υπουργός μας είπε φέρτε μου προτάσεις και εγώ θα τις προχωρήσω όπου μπορώ. `Αρα είναι θέμα προτάσεων. Όσον αφορά τώρα στο θέμα των επιδοτήσεων αντιληφθήκαμε όλοι ότι δεν είναι θέμα της κυβέρνησης, είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία έχουν ληφθεί βάσει των στοιχείων της EUROSTAT το 2003. Αυτά αναθεωρούνται ανά δεκαετία και συνεπώς δεν είναι δυνατό στο θέμα αυτό να έχουμε άμεσα κάτι άλλο. Όμως ενδιάμεσα μπορούμε να βρούμε άλλες λύσεις, άλλες προτάσεις και ο Υπουργός είναι έτοιμος να βοηθήσει προς κάθε κατεύθυνση».

Τέλος, ο Νομάρχης Λέσβου, κ. Π. Βογιατζής δήλωσε: «Ο Υπουργός πρότεινε μια εξαιρετική μεθοδολογία, προκειμένου να φθάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε οι φορείς του τόπου να προτείνουμε τον τρόπο, με βάση αυτά που κουβεντιάσαμε με τον Υπουργό, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί πραγματικά έδειξε το ενδιαφέρον του και αν θέλετε είναι αυτός που θα μπει και μπροστά, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα για τον αναπτυξιακό Νόμο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024