Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυνεργασία ΕΟΤ – HELEXPO με βάση την έκθεση Philoxenia

Συνεργασία ΕΟΤ – HELEXPO με βάση την έκθεση Philoxenia

Πρόγραμμα στενότερης συνεργασίας, στο πεδίο του συνεδριακού-εκθεσιακού τουρισμού, ξεκινά ο ΕΟΤ και η HELEXPO AE, με αιχμή του δόρατος το δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού […]

Πρόγραμμα στενότερης συνεργασίας, στο πεδίο του συνεδριακού-εκθεσιακού τουρισμού, ξεκινά ο ΕΟΤ και η HELEXPO AE, με αιχμή του δόρατος το<...> δίπολο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ιωάννης Πατέλλης.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε με την ευκαιρία συνέντευξης τύπου για τη 18η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia<.>, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 31 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη, από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άκη Τσοχατζόπουλο και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Παρά τη διεθνή κρίση στον τομέα του τουρισμού, η φετινή Philoxenia διατηρείται στο επίπεδο των μεγεθών της προηγούμενης διοργάνωσης, με ελάχιστη απόκλιση προς τα κάτω, αφού όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της HELEXPO AE, Βασίλειος Κουρτέσης, στην έκθεση θα συμμετάσχουν 655 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, έναντι 658 πέρυσι.

Από το σύνολο των εκθετών, οι 535 προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι 120 από 38 χώρες, ενώ στη διοργάνωση μετέχουν επίσημα 12 κράτη και συγκεκριμένα η Αίγυπτος, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Γιουγκοσλαβία, η Ισπανία, η Ινδία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Πολωνία, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία και η Τυνησία.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμμετοχή της Ένωσης Ευρωπαϊκών Τουριστικών Εκθέσεων (ETTFA), η οποία εκπροσωπεί 20 μέλη-οργανωτές εκθέσεων σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Philoxenia. H φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και έχει ως κεντρικό θέμα το δίπτυχο ‘Τουρισμός-Αθλητισμός”, αναπτύσσεται σε οκτώ περίπτερα και καταλαμβάνει εκθεσιακό χώρο 10.062 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 10.350 πέρυσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024