Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤσοχατζόπουλος: Εθνική υπόθεση η διαφήμιση για τον τουρισμό

Τσοχατζόπουλος: Εθνική υπόθεση η διαφήμιση για τον τουρισμό

Σε εθνική υπόθεση έχει αναδείξει την διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος όπως ανέφερε την περασμένη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, στις προθέσεις του υπουργού είναι οι διευθύνσεις […]

Σε εθνική υπόθεση έχει αναδείξει την διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος όπως ανέφερε<...> την περασμένη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, στις προθέσεις του υπουργού είναι οι διευθύνσεις εξωτερικού του ΕΟΤ (ΔΙΤΕΞ) να απεμπλακούν από την ευθύνη της τουριστικής διαφήμισης και οι αρμοδιότητες αυτές να περάσουν σε ένα νέο φορέα που θα δημιουργηθεί από κοινού μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού τομέα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος τα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ στο εξής θα ρίχνουν το βάρος των δραστηριοτήτων τους στον 'διπλωματικό τουρισμό' και η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί, όπου θα μετέχουν διαφημιστικές εταιρίες και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, θα αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαφημιστικής καμπάνιας. Υπολογίζεται ότι η νέα εταιρία θα έχει συσταθεί έως το προσεχές Φθινόπωρο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η φετινή διαφημιστική καμπάνια ξεκινάει στις 15 Φεβρουαρίου και παραδέχθηκε ότι η πρόθεση του υπουργείου θα ήταν να είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο όπως έκαναν και άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, παρατήρησε ότι εξ αιτίας των συγκυριών που έχουν συμβεί τελευταία (τρομοκρατία – φόβος για τα ταξίδια), η καθυστέρηση αυτή δεν θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Όμως, τόνισε ότι για την καμπάνια του 2003 ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί άμεσα με στόχο η καμπάνια να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2002, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να περάσει το μήνυμα της πρόσκλησης των ξένων τουριστών για να δουν την Ελλάδα του 2004.

Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού

Εντός της επόμενης εβδομάδας του Ιανουαρίου το υπουργείο έχει συγκαλέσει συνάντηση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού με σκοπό να εξετασθούν τα τρία θέματα που απασχολούν αυτή την περίοδο το υπουργείο Ανάπτυξης: α) τα γραφεία εξωτερικού και ο ρόλος τους, β) η δημιουργία ανεξάρτητης εταιρίας για την τουριστική διαφήμιση, και γ) η ανάπτυξη του συνεδριακού και οικολογικού τουρισμού με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

Ινστιτούτα Ερευνών

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανήγγειλε επίσης την πρόθεση του ΥΠ.ΑΝ. να μελετήσει σε βάθος τα θέματα που εντάσσονται και επηρεάζουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου. Για το σκοπό αυτό ετοιμάζει την ίδρυση τριών Ινστιτούτων Ερευνών στους τομείς της Ενέργειας, της Οικονομίας και του Τουρισμού, ενώ ήδη το υπουργείο πρόκειται να συμμετάσχει ως μέτοχος στο ΙΟΒΕ με το 34%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024