Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤραγωδία στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκολ

Τραγωδία στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκολ

Τραγωδία στις εγκαταστάσεις του γαλλικού αεροδρομίου Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκολ δημιουργεί έντονη ανασφάλεια και κλυδωνισμούς στο διεθνές επιβατικό κοινό. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση μέρους της στέγης του τερματικού σταθμού […]

Τραγωδία στις εγκαταστάσεις του γαλλικού αεροδρομίου Ρουασί-Σαρλ Ντε Γκολ δημιουργεί έντονη ανασφάλεια<...> και κλυδωνισμούς στο διεθνές επιβατικό κοινό. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση μέρους της στέγης του τερματικού σταθμού 2Ε στο εν λόγω αεροδρόμιο στα περίχωρα της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι αρκετοί, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Λοχαγός Λοράν Βιμπέρ δήλωσε ότι από την κατάρρευση της στέγης έχουν πέσει στο έδαφος πολλοί τόνοι τσιμέντου και μετάλλων. Σύμφωνα με άλλη πηγή του αεροδρομίου τα θύματα είναι επιβάτες που είχαν φτάσει ή επρόκειτο να αναχωρήσουν από το διεθνές αεροδρόμιο. Ένας από τους τραυματίες είναι Κινέζος και ένας άλλος από την Ακτή του Ελεφαντοστού. Ο τερματικός 2Ε είχε εγκαινιασθεί πριν από περίπου ένα χρόνο και είχε στοιχίσει 750 εκατομμύρια ευρώ. Τον χρησιμοποιούσε η Air France αλλά και άλλες διεθνείς αερογραμμές. Το συνδικάτο CGT κατηγόρησε πέρυσι τόσο την Air France όσο και την εταιρία Αεροδρόμιο του Παρισιού (ADP) ότι άνοιξαν εσπευσμένα αυτή την πτέρυγα χωρίς να έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Τέλος, το ερώτημα που τίθεται μετά από αυτήν την πολύνεκρη τραγωδία είναι κατά πόσο οι κατασκευές-υποδομές των Ευρωπαϊκών Αεροδρομίων μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση εκατομμυρίων επιβατών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024