Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΧρήματα από επιβάτες για καύσιμα ζήτησε η Air France
Περιπέτεια αεροσκάφους στη Μέση Ανατολή

Χρήματα από επιβάτες για καύσιμα ζήτησε η Air France

Η προσγείωση του αεροπλάνου της Air France στη Βηρυτό κατέστη αδύνατη λόγω ταραχών και έτσι ξεκίνησε η περιπέτεια του στη Μέση Ανατολή. Κατέληξε να ανεφοδιαστεί στην Δαμασκό και να διανυκτερεύσει στη Κύπρο.

Αεροσκάφος της Air France με τελικό προορισμό τη Βηρυτό, προχθές βράδυ αναγκάστηκε να μεταβάλλει πορεία καθώς λόγω επεισοδίων δεν κατέστη δυνατόν να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και κατευθύνθηκε στο Αμάν, αλλά ενδιάμεσα κατέστη επιτακτικό να προσγειωθεί στη Δαμασκό λόγω έλλειψης καυσίμων.

Κατά την προσγείωσή του στη συριακή πρωτεύουσα το πλήρωμα ενημερώθηκε πως δε γίνονται δεκτές πληρωμές με πιστωτική κάρτα, αλλά μόνο με μετρητά, τόνισε εκπρόσωπος της Air France.

“Προληπτικά και εν αναμονή εξελίξεων, το πλήρωμα ρώτησε πόσα χρήματα είχαν σε μετρητά μαζί τους οι επιβάτες, προκειμένου να πληρώσουν τα καύσιμα”, τονίζουν δημοσιεύματα. Όπως πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Air France, η εταιρεία κατόρθωσε τελικά να πληρώσει τον λογαριασμό χωρίς να ‘δανειστεί’ χρήματα από τους επιβάτες, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τρόπο πληρωμής και πόσο ήταν το απαιτούμενο ποσό.

Το αεροσκάφος, που είχε αναχωρήσει από το Παρίσι, απογειώθηκε δύο ώρες μετά την προσγείωσή του στη Δαμασκό για να διανυκτερεύσει τελικά στην Κύπρο. Ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου κ. Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι έγινε εκτροπή πτήσης και ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λάρνακα στη μία και είκοσι τα ξημερώματα. Στις 15.30 αναχώρησε για τη Βηρυτό.

Η Air France έχει σταματήσει τις πτήσεις της προς τη Δαμασκό από τον Μάρτιο, λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη χώρα και λόγω της επιδείνωσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. “Λόγω των κακών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και της κατάστασης στη Συρία, οι επιβάτες ήσαν πραγματικά τρομοκρατημένοι για την προσγείωσή τους εκεί“, τόνισε ένας συγγενής επιβάτη στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Η Air France προχώρησε στην απόφαση για εκτροπή της πτήσης της Παρίσι-Βηρυτός στην Κύπρο, αφού σιίτες διαδηλωτές απέκλεισαν το δρόμο προς το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού με φλεγόμενα λάστιχα. Τελικά, λόγω έλλειψης καυσίμων αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Δαμασκό, όπου μετά από περιπέτειες έγινε ο ανεφοδιασμός και οι 175 επιβάτες αναχώρησαν για την Κύπρο. Στην Κύπρο Οι επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και στις 3 και μισή το απόγευμα αναχώρησαν για τη Βηρυτό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024