Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗμίμετρο οι αεροπορικές συμμαχίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ημίμετρο οι αεροπορικές συμμαχίες για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έντονες επιφυλάξεις για την πρακτική των στρατηγικών συμμαχιών στο χώρο των αερομεταφορών εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελής στη σύνοδο των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., συμφωνώντας απολύτως […]

Έντονες επιφυλάξεις για την πρακτική των στρατηγικών συμμαχιών στο χώρο των αερομεταφορών εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρ. Βερελής<...> στη σύνοδο των υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., συμφωνώντας απολύτως με ανάλογες θέσεις που εξέφρασε η κοινοτική επίτροπος κ. De Palacio.

Το θέμα συζήτησαν οι υπουργοί Μεταφορών κατά τη διάρκεια γεύματος με πρωτοβουλία της επιτρόπου, η οποία ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός κοινοτικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς των αερομεταφορών, επισημαίνοντας ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρίες αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τις συμμαχίες ως ημίμετρο που δεν προσφέρει τα πλεονεκτήματα τα οποία μπορεί να υπάρξουν με τις συγχωνεύσεις ή τις εξαγορές.

Ο κ. Βερελής ανέπτυξε την ελληνική άποψη λέγοντας ότι οι συμμαχίες αυτέ; θέτουν σε δυσμενή θέση τις ανεξάρτητες ευρωπαϊκές εταιρίες και δημιουργούν προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η κ. De Palacio και ο κ. Βερελής στο περιθώριο του Συμβουλίου υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τον Πανευρωπαϊκό Άξονα Μεταφορών 10, που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με το Σάλτσμπουργκ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024